Ειδήσεις

Σπάνιο θαλάσσιο είδος εμφανίστηκε στην Ιεράπετρα (video)

Ένα από τα σπανιότερα, από τα εκατομμύρια θαλάσσια είδη που ζουν στη Μεσόγειο, βρέθηκε από λουόμενους στην Κάτω Παραλία της Ιεράπετρας.

Ένα από τα σπανιότερα, από τα εκατομμύρια θαλάσσια είδη  που ζουν στη Μεσόγειο, βρέθηκε από λουόμενους το πρωί του Σαββάτου  στην Κάτω Παραλία της Ιεράπετρας.

Είναι ένας μικρός σε  μέγεθος θαλάσσιος οργανισμός που έχει στη ράχη του ποδαράκια όπως εκείνα της μέδουσας και στο κεφάλι του δύο κεραίες όπως του σαλιγκαριού.

Ο καπετάνιος Μιχάλης Αυγουστινάκης , υποστηρίζει στο neakriti.gr  ότι είναι ένας σπάνιος θαλάσσιος γυμνοσαλίγκαρος χωρίς κουβούκλιο, ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι τοξικός.

Στο σημείο κλήθηκε το λιμεναρχείο Ιεράπετρας για να τον παραλάβει καθώς οι λουόμενοι τον είχαν διατηρήσει  μέσε σε μπουκάλι με θαλασσινό νερό μέχρι να ενημερωθούν οι ειδικοί ιχθυολόγοι του ΕΛΚΕΘΕ, για να κρίνουν εκείνοι αν χρειάζεται να επισκεφθούν την Ιεράπετρα προκειμένου να κάνουν τη σχετική έρευνα και να παραλάβουν από τους λιμενικούς το σπάνιο αυτό είδος για να το μελετήσουν.

Παρακολουθήστε σχετικό video όπως αναρτήθηκε στο facebook από κάτοικο της περιοχής

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Επιμέλεια : Βάλια Μπούη

Σχόλια