default-image

Απατεώνες ξαφρίζουν ξενοδόχους, αρπάζοντας μεγάλα ποσά

Κρήτη
Απατεώνες ξαφρίζουν ξενοδόχους, αρπάζοντας μεγάλα ποσά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον μπελά τους έχουν βρει τουριστικοί επιχειρηματίες της Κρήτης και κυρίως ξενοδόχοι που πέφτουν θύματα μίας καλοστημένης απάτης επιτηδείων αρπάζοντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του neakriti.gr στην τουριστική αγορά έχουν κάνει την παρουσία τους αισθητή, επιτήδειοι που εμφανίζονται ως εκπρόσωποι μεγάλων  ευρωπαϊκών τραπεζών και υπόσχονται στους ξενοδόχους τη δυνατότητα άμεσης χαμηλότοκής χρηματοδότησης αρκεί να τους εμπιστευτούν στην διαχείριση των χρημάτων τους και δη των δανείων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι δήθεν σωτήρες μπορούν να δίνουν δάνεια με χαμηλό επιτόκιο, να γίνεται  κούρεμα στα δάνεια  των ξενοδόχων που έχουν συνάψει με τις Ελληνικές τράπεζες αλλά και να υπάρχει άμεση παροχή ρευστότητας του  κεφαλαίου κίνησης.

"Όντως έχω ακούσει για αυτά τα περιστατικά και είναι πάρα πολύ λυπηρό ότι επιχειρηματίες πέφτουν θύματα τέτοιων επιτηδείων και είναι πάρα πολύ βασικό να γνωρίζει ο κάθε επιχειρηματίας ότι κανένας σοβαρός σύμβουλος ή εκπρόσωπος πιστωτικού ιδρύματος δεν ζητάει λεφτά εκ των προτέρων .Θέλω να τονίσω ότι οποιαδήποτε  τέτοια προσέγγιση αυτομάτως καταδεικνύει την έλλειψη αξιοπιστίας," υποστηρίζει από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης , για θέματα τουρισμού και τουριστικός επιχειρηματίας κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης.

 Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά ξενοδόχους θύματα και στους τέσσερις νομούς του νησιού με τους επιχειρηματίες σε κάποιες περιπτώσεις να δελεάζονται από αυτήν την ιδανική πρόταση και να υποκύπτουν  με το δεδομένο μάλιστα και της κατάστασης που υπάρχει στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και ως εκ τούτου τέτοιες προτάσεις ακούγονται αν μη τι άλλο δελεαστικές.

 Ωστόσο τα χειρότερα δεν σταματούν εκεί καθώς  οι επιτήδειοι πέραν του αρχικού μεγάλου ποσού που έχουν εξαρχής ζητήσεις, θέλουν και άλλα χρήματα μετά  για έξοδα  όπως λένε μεταφράσεων, έξοδα  φακέλου αλλά ακόμη και για  να  προετοιμάσουν  τη πρόταση προς τη  τράπεζα, χρήματα όπως εξηγούν της τάξης των 3.000-4.000 ευρώ. Αποτέλεσμα είναι να έχουν φθάσει σε σημείο να μαζέψουν γύρω στα 40.50.000 ευρώ από τον εκάστοτε ξενοδόχο.

Και αφού τα σχέδια τους έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, οι ίδιοι ανενόχλητοι εν συνέχεια γίνονται καπνός και εξαφανίζονται σαν κύριοι, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τα θύματα τους, ανήμπορα να αντιδράσουν στην απάτη που τους έστησαν .

Μεταξύ των θυμάτων που προσέγγισαν οι επιτήδειοι και ο γνωστός ξενοδόχος του Ηρακλείου, πρώην πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων  Κρήτης κ. Νίκος Χαλκιαδάκης . "Οι επιτήδειοι με προσέγγισαν και μου ζήτησαν να διαμεσολαβήσουν για να μου μεταφέρουν δάνειο από ξένη τράπεζα σε ελληνική με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο . Το όφελος για αυτούς θα ήταν ένα αξιοσέβαστο ποσοστό ενώ εξαρχής μου ζήτησαν και άλλα μικροποσά για θέματα κυρίως διαδικαστικά όπως ας πούμε εισιτήρια για να πάνε στην τάδε χώρα. Ξέρω και εγώ αρκετούς  συναδέλφους που έχουν προσεγγίσει οι επιτήδειοι που αφού ολοκληρώσουν την δουλειά τους εξαφανίζονται . Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι εφιστώ στους ξενοδόχους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εξετάζουν πολύ καλά τις κινήσεις τους πριν παίρνουν οποιαδήποτε απόφαση για τα χρήματα τους".

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News