default-image

Τα μόλις 20 ευρώ την έσωσαν από τους... "αστυνομικούς"

Κρήτη
Τα μόλις 20 ευρώ την έσωσαν από τους... "αστυνομικούς"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ακόμη καταγγελία, από τις πολλές που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα, έγινε γνωστή στο neakriti.gr για εξαπάτηση ηλικιωμένης, με το φαινόμενο πλέον να λαμβάνει μορφή χιονοστιβάδας στο Ηράκλειο.

Αυτήν την φορά , άγνωστοι, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς  τηλεφώνησαν σε 72χρονη γυναίκα που μένει στην Αλικαρνασσό και της ζήτησαν 30.000 ευρώ προκειμένου να μην βάλουν τον γιο της φυλακή καθώς ελάχιστη ώρα πριν, όπως της είπαν στο τηλέφωνο , είχε τραυματίσει θανάσιμα ένα παιδί.

Μάλιστα για να κάνουν πιο πιστευτά τα πανούργα σχέδια τους  μεταξύ των απατεώνων ήταν και ο  δήθεν γιος του θύματος που φώναζε από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής : Μάνα σώσε με δώσε τους τα λεφτά, σκότωσα ένα παιδί.

Οι ίδιοι κάλεσαν τη γυναίκα να πάει με τα χρήματα κοντά στο αστυνομικό μέγαρο καθώς όπως είπαν δεν ήθελαν να συναντηθούν στο κτίριο της αστυνομίας με την αιτιολογία ότι υπήρχαν κάμερες και δεν ήθελαν να καταγραφούν  οι κινήσεις τους για το «καλό»  βεβαίως και της 72χρονης.

Όπως ήταν φυσικό η γυναίκα πανικοβλήθηκε και τους είπε ότι έχει μόνο 20 ευρώ, γεγονός που όχι μόνο εξόργισε τους επιτήδειους αλλά έκλεισαν κακήν κακώς το τηλέφωνο.

Η ίδια τότε έτρεξε να φύγει και να πάει προς το αστυνομικό μέγαρο για να συναντήσει το παιδί της . Στο δρόμο ωστόσο είδε μία γειτόνισσα που προσπαθώντας να την ηρεμήσει , της είπε ότι πρόκειται για κύκλωμα απατεώνων που μέσω τηλεφωνικών συνομιλιών προσπαθούν να πάρουν χρήματα από ανυποψίαστους ανθρώπους. Μάλιστα η ίδια κάλεσε στο τηλέφωνο και το γιο της παθούσας και αφού και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε συμβεί το παραμικρό, οι δύο γυναίκες ηρέμησαν .

Το περιστατικό όπως ήταν φυσικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία που ενημέρωσε την οικογένεια για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο Ηράκλειο με τα απανωτά περιστατικά  να ξεπερνούν σε αριθμό μάλιστα τα 30 και τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News