Ειδήσεις

Εντοπίστηκαν και νέες φυτείες κάνναβης στην Κρήτη

Πλούσια η δράση την Παρασκευή των αστυνομικών αρχών της Κρήτης που εκτός από την μεγάλη φυτεία στο Ηράκλειο και δη στον Κρουσώνα , σειρά είχε αυτήν την φορά ο εντοπισμός τριών νέων φυτειών δενδρυλλίων κάνναβης, στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους όπου εκριζώθηκαν συνολικά .125  δενδρύλλια κάνναβης.

Οι φυτείες εντοπίστηκαν σε τρεις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μυλοποτάμου και αφού προηγουμε΄νως οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου, με την συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ρεθύμνου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε τρεις διαφορετικές αγροτικές και ορεινές δύσβατες περιοχές του παραπάνω Δήμου, τρείς ειδικά διαμορφωμένοι  χώροι, όπου καλλιεργούντο επιμελώς εκατόν είκοσι πέντε δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,5 μέτρα, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Τα  δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας.

Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.  

Σχόλια