default-image

Πρωτιά του Iannone στα δοκιμαστικά στο Μπρνο

Αθλητισμός
Πρωτιά του Iannone στα δοκιμαστικά στο Μπρνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Iannone άφησε πίσω του τις δύο Yamaha στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές στο Μπρνο της Τσεχίας και συνεχίζει ακάθεκτος.

Ο Iannone έπειτα από πέντε μέρες οπότε χάρισε στη Ducati την πρώτη της νίκη στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από έξι χρόνια στο GP Αυστρίας (Ο Casey Stoner στο Phillip Island το 2010 είχε πάρει την προηγούμενη νίκη για την ιταλική ομάδα), δείχνει να συνεχίζει από εκεί που το άφησε και στην πίστα του Brno στην Τσεχία.

Ο αναβάτης της Ducati στο FP1 στο Brno βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης με χρόνο 1:56.189 και άφησε πίσω του τις δύο Yamaha. Ο Iannone δεν ξεκίνησε πάντως πολύ καλά στο Brno καθώς αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με την πρώτη μοτοσυκλέτα και έτσι γύρισε στο γκαράζ της ομάδας του και με τη δεύτερη κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή του FP1.

Η επίθεση του Andrea Iannone έγινε στο τέλος της περιόδου ενώ πριν ήταν μπροστά οι δύο Yamaha των Rossi και Lorenzo. Αρχικά ο Lorenzo είχε πολύ καλό ρυθμό που θύμιζε την περσινή του νίκη στο Brno, αλλά ο Valentino Rossi στα μισά της περιόδου ανέβηκε και πέρασε μπροστά. Ο Ιταλός της Yamaha ξεκίνησε δυνατά σήμερα και κατάφερε τελικά να σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:56.454 και ήταν μπροστά από τον team-mate του κατά 0.219 s με τον Lorenzo να είναι στο 1:56.673 και στην 3η θέση της κατάταξης.

Πολύ καλός ήταν και ο Hector Barbera (Avintia Racing) που βρέθηκε στην 5η θέση με 1:56.964 ενώ το top five συμπλήρωσε ο Andrea Dovizioso (Ducati Team) που πάλι βρέθηκε πίσω από τον team-mate του Iannone καθώς σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:57.037.

Τα πράγματα δεν δείχνουν πολύ καλά για τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Marc Marquez (Repsol Honda Team) στο Brno καθώς ήταν 0.896 πίσω από τον Iannone και το καλύτερο που έκανε ήταν να βρεθεί στην 6η θέση της κατάταξης. Πίσω του στην 7η θέση βρέθηκε ο Maverick Vinales (Team Suzuki Ecstar), ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Scott Redding (Octo Pramac Yakhnich), Bradley Smith (Monster Yamaha Tech 3) και Dani Pedrosa (Repsol Honda Team).

ΠΗΓΗ: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News