default-image

Στενάζουν οι Κρητικοί ενόψει φόρων... και στα καύσιμα

Κρήτη
Στενάζουν οι Κρητικοί ενόψει φόρων... και στα καύσιμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

6,1 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώνουν 4,25 δισεκ. ευρώ κάθε μήνα από το Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο μόνο για άμεσους φόρους, ώστε το ΥΠΟΙΚ να συγκεντρώσει τα 25 δισ. που έχει προϋπολογίσει από τη φορολογία εισοδήματος και κεφαλαίου.

Αυτό φαίνεται ως ανέφικτος στόχος με αποτέλεσμα οι νέοι φόροι να έρθουν νωρίτερα και να επιβαρύνουν τις τιμές των καυσίμων από 8 έως 12 λεπτά το λίτρο! Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης θεωρούν οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων στο Ρέθυμνο, δια στόματος του Προέδρου, Ηρακλή Ξυδάκη, ότι θα επιβαρυνθεί περαιτέρω στις 10 Οκτώβρη, που ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με επιβάρυνση όμως για όλα τα καύσιμα.

Πάνω λοιπόν που είχαν δει μια άσπρη μέρα στα ταμεία τους, όπως και οι καταναλωτές στις τσέπες τους, τώρα φοβούνται ότι θα επιστρέψουμε στους μαύρους οικονομικά χειμώνες, αφού εκτός από την φορολογική επιβάρυνση από το κράτος, τις τελευταίες μέρες ράλι ανόδου πραγματοποιεί και η διεθνής τιμή του βαρελιού πετρελαίου, που έχει σημειώσει άνοδο 10 ευρώ στον τόνο μέσα σε λίγες μέρες.

Αυτή τη στιγμή η μέση τιμή της αμόλυβδης στο Ρέθυμνο είναι στα 1,43 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο στα 1,10 ευρώ το λίτρο. Τόσο οι ντόπιοι καταναλωτές όσο και οι τουρίστες από το εσωτερικό και το εξωτερικό ξοδεύουν περισσότερο για τις μετακινήσεις τους, όμως ίσως αυτό αποτελέσει παρελθόν και επιστρέψουν οι τσουχτερές τιμές σταδιακά.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News