Ειδήσεις

"Μαγεύτηκε" η πανσέληνος στο... Ιδαίον Άντρον

Βραδιά Αυγουστιάτικης Πανσελήνου στο Γεωπάρκο του Ψηλορείτη με Ψαραντώνη , Μαρία Τζομπανάκη, πυρρίχιο χορό, ποιήση και χορευτικά δρώμενα .

Το Γεωπάρκο του Ψηλορείτη είχε την τιμή να φιλοξενήσει σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς του χώρους αλλά και γεωτόπους, το σπήλαιο Ιδαίο Άντρο, μια εξαιρετική εκδήλωση με αφορμή την Αυγουστιάτική Πανσέληνο.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων με τη στήριξη πολλών τοπικών καλλιτεχνών και φορέων. Τίτλος της, «Ιδαίο Άντρο 6000 χρόνια μετά».

Η μοναδική αυτή παράσταση βασίστηκε σε κείμενα και ποίηση του Γιώργου Καράτζη και στη μελοποίηση τους από το Γιώργη Φασουλά και τους συνεργάτες τους.

Αρκετές εκατοντάδες τυχεροί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική εκδήλωση τη γλυκιά αυτή αυγουστιάτικη βραδιά στο οροπέδιο της Νίδας, που σεβάστηκε το χώρο και την ιστορία του και προσέφερε μια ξεχωριστή, μαγευτική εμπειρία.

Επιβλητική ,όπως αναφέρει και στην ανάρτηση του στο Facebook ο κ. Μπάμπης Φασουλάς, υπεύθ. Τμήματος Γεωποικιλότητας Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, η μορφή του Ψαραντώνη κάτω από τον Ιδαίο βωμό, η συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων στον πυρρίχιο χορό, το μονόπρακτο της κ. Μαρίας Τζομπανάκη και το χορευτικό δρώμενο της ομάδας χορού «Τέχνη Χρω». Ξεχωριστοί τοπικοί καλλιτέχνες τίμησαν την εκδήλωση.

Σχόλια