Ειδήσεις

Φάρσα για το πλοίο «φάντασμα» που εξέπεμψε S.O.S;

Άφαντο παραμένει το πλοίο που μέσω του 112 εξέπεμψε σήμα κινδύνου την Πέμπτη το πρωί και φερόταν να μεταφέρει δεκάδες πρόσφυγες.

Άφαντο παραμένει το πλοίο που μέσω του 112 εξέπεμψε σήμα κινδύνου την Πέμπτη το πρωί και φερόταν να μεταφέρει δεκάδες πρόσφυγες.

Δεύτερες σκέψεις κάνουν οι ελληνικές Αρχές και η Frontex μετά το πέρας των ερευνών λίγο πριν τα μεσάνυχτα, για ένα πλοίο που ακόμα αγνοείται 10 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Κυθήρων.

Και αυτό γιατί παρά τις εκτεταμένες έρευνες από αέρα και θάλασσα -«χτενίζουν» την περιοχή έλεγε χθες το Λιμενικό- δεν έχει βρεθεί το παραμικρό ίχνος του πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, δύο είναι τα πιο πιθανά σενάρια. Το πρώτο έχει να κάνει με το ότι το πλοίο παρά το σήμα στο 112 μπορεί να επέλεξε άλλη ρότα είτε προς την Αφρική είτε προς τα ανοιχτά της Μεσογείου, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατός ο εντοπισμός του. Παρά το γεγονός βέβαια ότι στο σημείο που κλήθηκαν οι Αρχές έγινε ενδελεχής έλεγχος ακόμα και σε μεγαλύτερη ακτίνα έρευνας.

Το δεύτερο σενάριο που κερδίζει περισσότερο «έδαφος» είναι αυτό της… κοινής φάρσας! Μάλιστα είναι κάτι που πιθανολογείται, αφού ούτε συντρίμμια από μια ενδεχόμενη βύθιση βρέθηκαν, αλλά ούτε και σημάδια ότι μπορεί το πλοίο να είναι κάπου άλλου, τουλάχιστον όχι προφανή.

Πάντως, εγείρει ερωτήματα το γεγονός ότι ποιος θα ήθελε ή θα έβγαινε κερδισμένος από μια τέτοιου είδους φάρσα; Πόσο μάλλον όταν κινητοποιήθηκαν διεθνείς και εγχώριες δυνάμεις, για ένα τόσο «καυτό» θέμα…

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

Σχόλια