Ειδήσεις

Ξενοδόχοι Κρήτης: Δεν θέλουμε εγκαταστάσεις προσφύγων

Αρνητικοί σε κάθε ενδεχόμενο δημιουργίας δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, φαίνεται πως είναι οι ξενοδόχοι της Κρήτης, οι οποίοι εκφράζουν τις έντονες αντιθέσεις τους σε ανακοίνωσή τους.

Μεταξύ άλλων, οι ξενοδόχοι αναφέρουν ότι τα παραδείγματα άλλων περιοχών της Ελλάδας όπου αντιμετωπίζεται η σκληρή κοινωνική πραγματικότητα είδαν τον τουρισμό τους να καταρρέι.

Όλα αυτά, λίγο πριν την κρίσιμη διευρυμένη σύγκληση της ΠΕΔ Κρήτης στη Λότζια την Παρασκευή, όπου θα ακουστούν όλες οι απόψεις.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται:

Οι Ενώσεις ξενοδόχων Κρήτης με αίσθημα ευθύνης στην παράδοση αλλά και στο μέλλον του τόπου μας και με αφορμή την συζήτηση γύρω από την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας, δηλώνουμε την κατηγορηματική άρνηση μας σε οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο με τον τρόπο που επιχειρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Έχοντας υπόψιν μας  την οικονομική καταστροφή των νησιών του Βόρειου Αιγαίου όπως επίσης  την σκληρή κοινωνική πραγματικότητα των κατοίκων της Λέσβου, Χίου, Σάμου Κω κλπ  ζητάμε από όλους τους εμπλεκομενους φορείς  να προστατευσουν τον πρώτο τουριστικό προορισμό της χωράς που προσφέρει τόσα πολλά στην ντόπια οικονομία αλλά και στην οικονομία της χώρας μας .

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση προσκάλεσε  τέσσερις δημάρχους  της Κρήτης  να αποφασίσουν και να υποδείξουν χώρους φιλοξενίας μεταναστών χωρίς προηγουμένως να ακούσουν την κοινωνία και τους επαγγελματικούς φορείς για να χαράξουν  από κοινού γραμμή για το μέλλον του νησιού.

Προφανώς ορισμένοι αμέλησαν ότι η Κρήτη προσφέρει άνω του 15% του ΑΕΠ της Ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα μέσα στην τεράστια οικονομική κρίση που βιώνουμε περιοχές όπως η δικές μας πρέπει να μείνουν αλώβητες από τις μεταναστευτικές ροές για να συνεχίζουν να στηρίζουν την ελληνική οικονομία.

Η αλληλεγγύη και η συνεισφορά μας προς όλους τους συνανθρώπους μας είναι γνωστή χιλιάδες χρόνια.

Μια ανεξέλεγκτη άφιξη μεταναστών στην Κρήτη θα δημιουργήσει πολλαπλάσια προβλήματα σε σχέση με αυτά που κάποιοι νομίζουν ότι θα λύσει.

Οι κ.κ Δήμαρχοι, στην συζήτηση που θα έχουν με την ΠΕΔΚ να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους τα παραπάνω.

Το μέλλον του τόπου μας είναι κοινή έννοια για όλους μας.

Η αλληλεγγύη μας μπορεί να αποδειχθεί ακόμα μια φορά στηρίζοντας τις δομές στην υπόλοιπη Ελλάδα οι οποίες δε θα έχουν κανένα οικονομικό βάρος στις τοπικές οικονομίες και στο ΑΕΠ της χώρας.

Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Σχόλια