Ειδήσεις

Ρομαντζάδα με πανσέληνο στον Κούλε για δεκάδες Ηρακλείωτες

Αρκετοί είναι οι πολίτες που ενόψει του επίσημου ανοίγματος προσήλθαν από το απόγευμα της Πέμπτης στο φρούριο του Κούλε στο ενετικό λιμάνι για να "γευτούν" μια άκρως ρομαντική βραδιά.

Η είσοδος για το δεσπόζον κάστρο του Ηρακλείου, ήταν γεμάτη από κόσμο που ήθελε να συνδυάσει την επίσκεψη του δίπλα στη θάλασσα με την αυγουστιάτικη πανσέληνο, σε ένα άκρως ειδυλλιακό τοπίο.

Τα επίσημα εγκαίνια του μνημείου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, ωστόσο στο ενδιάμεσο διάστημα το φρούριο θα είναι προσβάσιμο για το κοινό από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι με ελεύθερη είσοδο. Μετά τις 16 Σεπτεμβρίου το μνημείο θα είναι επισκέψιμο με το προβλεπόμενο εισιτήριο.

Υπενθυμίζεται πως το φρούριο παρέμεινε κλειστό από τα τέλη του 2010 λόγω εργασιών για την αποκατάσταση και την ανάδειξή του. Ανάμεσα στα άλλα ενδιαφέροντα που θα μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες του Κούλε θα είναι η δυνατότητα να θαυμάσουν για πρώτη φορά τα ναυάγια που ανελκύστηκαν κατά την υποβρύχια έρευνα που διεξήγαγε το 1976 ο θρυλικός Γάλλος πλοίαρχος Ζακ Ιβ Κουστό και το τότε υπουργείο Πολιτισμού και Επιστημών. Και αυτή η δυνατότητα μόνο αμελητέα δεν είναι.

Σχόλια