default-image

13 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Λουιζιάνα

13 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Λουιζιάνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους 13 ανέρχονται οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Λουιζιάνα, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές της Πολιτείας.

Την ίδια ώρα, η υποχώρηση των νερών επέτρεψε να εκτιμηθούν στην πλήρη έκτασή τους οι τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών.

Οι ομάδες των διασωστών, που απομάκρυναν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους κατά τη διάρκεια της πλημμύρας, πηγαίνουν πλέον από σπίτι σε σπίτι σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τυχόν θύματα ιδίως στις νότιες περιοχές της Πολιτείας.

Μια εκπρόσωπος του κυβερνήτη επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί έχουν φτάσει τους 13.

Στη νότια Λουιζιάνα καταγράφονται συχνά πλημμύρες -αν και όχι τέτοιας κλίμακας- κυρίως λόγω της μορφολογίας του εδάφους.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα νερά των υπερχειλισμένων ποταμών δεν αναμένεται να υποχωρήσουν κάτω από το επίπεδο συναγερμού παρά μόνο μετά την Παρασκευή.

Συνολικά 22 ενορίες (το αντίστοιχο των κομητειών στη συγκεκριμένη Πολιτεία) έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση φυσικής καταστροφής, κάτι που σημαίνει ότι οι τοπικές αρχές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ομοσπονδιακούς πόρους για την ανοικοδόμησή τους.

Το ύψος των ζημιών είναι δύσκολο να καθοριστεί γιατί η Λουιζιάνα είναι μια σχετικά φτωχή Πολιτεία και πολλοί από τους κατοίκους δεν είναι ασφαλισμένοι έναντι πλημμυρών και φυσικών καταστροφών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News