default-image

Έτοιμη για 48ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στο Χαλέπι η Μόσχα

Κόσμος
Έτοιμη για 48ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στο Χαλέπι η Μόσχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία είναι έτοιμη να υποστηρίξει την πρόταση του ειδικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών, Στάφαν ντε Μιστούρα, για την εγκαθίδρυση "από την ερχόμενη εβδομάδα" μιας 48ωρης ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός στη συριακή πόλη Χαλέπι προκειμένου να διανεμηθούν στον τοπικό πληθυσμό τρόφιμα και φάρμακα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κονασένκοφ.

Νωρίτερα σήμερα ο ντε Μιστούρα απηύθυνε έκκληση για μια ανάπαυλα στις εχθροπραξίες ώστε αυτοκινητοπομπές του ΟΗΕ να μπορέσουν να εισέλθουν στο Χαλέπι, λέγοντας πως ούτε μία αυτοκινητοπομπή δεν έχει μπορέσει να φθάσει σε πολιορκημένες περιοχές έως τώρα τον Αύγουστο.

"Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε την ερχόμενη εβδομάδα την πρώτη 48ωρη ανθρωπιστική ανάπαυλα ώστε να παρασχεθεί στους πολίτες του Χαλεπιού ανθρωπιστική βοήθεια ως ένα 'πιλοτικό σχέδιο' και να διασφαλιστεί η διανομή των αγαθών στον πληθυσμό της πόλης", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κονασένκοφ.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας πρόσθεσε πως οι ακριβείς ημερομηνίες και ώρες της εκεχειρίας θα καθοριστούν όταν οι αυτοκινητοπομπές του ΟΗΕ δηλώσουν ότι είναι έτοιμες και οι Ηνωμένες Πολιτείες παράσχουν διαβεβαιώσεις για την ασφαλή διέλευσή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News