default-image

ΝΟΔΕ: Αυστηρά μηνύματα και ανασυγκρότηση ενόψει ΠΕΔ

Κρήτη
ΝΟΔΕ: Αυστηρά μηνύματα και ανασυγκρότηση ενόψει ΠΕΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύωρη και με αυστηρά μηνύματα ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ για το προσφυγικό, με τα «γαλάζια» στελέχη να θέλουν να απομακρύνουν οποιοδήποτε περιθώριο για παρερμηνείες, σε ότι έχει να κάνει με τις θέσεις του κόμματος για το προσφυγικό.

Η Ολομέλεια της ΝΟΔΕ συμφώνησε ότι με συντεταγμένο τρόπο θα πρέπει να υποστηριχθούν οι θέσεις της Ν.Δ για το θέμα του προσφυγικού όπως έγιναν γνωστές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τη Σάμο στο συνέδριο των Δημάρχων θέτοντας τη βασική προϋπόθεση διαχωρισμού των προσφύγων από τους μετανάστες.

Υπήρξε αυστηρή προειδοποίηση και αυτό έγινε σαφές συμφώνα με πληροφορίες από τον Λευτέρη Αυγενάκη ότι όσοι εκλέγονται με τη σημαία ή με τη στήριξη της Ν.Δ έχουν αυτονόητη υποχρέωση να στηρίζουν τις θέσεις, τα τοπικά και κεντρικά όργανα της Ν.Δ και τον πρόεδρο ενώ κρίθηκε ότι σωστά έπραξε ο Γραμματέας της Π.Ε και αντέδρασε την ίδια κιόλας ημέρα της παρουσίας του Μουζάλα στο Ηράκλειο. Η κόντρα Αυγενάκη - Λαμπρινού δεν έμεινε εκτός της συζήτησης στα γραφεία της ΝΟΔΕ παρότι οι τόνοι επιχειρήθηκε να πέσουν.

Στην ολομέλεια της ΝΟΔΕ το παρών έδωσαν δημοτικοί σύμβουλοι της "Δύναμης Πολιτών" που σύμφωνα με τις πληροφορίες διαμαρτυρήθηκαν για τον τρόπο αντίδρασης του Λευτέρη Αυγενάκη και όχι για το γεγονός ότι αντέδρασε.

Ωστόσο σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες υπήρξαν και σύμβουλοι από την ίδια παράταξη που διαμαρτυρήθηκαν για την κοινοποίηση ιδιωτικών τηλεφωνικών συζητήσεων «δείχνοντας» τις καταγγελτικές δηλώσεις Λαμπρινού σε βάρος του γραμματέα του κόμματος χαρακτηρίζοντας το σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αδιανόητο για τον Δήμαρχο που στήριξε η ΝΔ να μιλάει με τέτοιο τρόπο για το Γραμματέα του κόμματος.

Πάντως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη και οι σύμβουλοι του Βασίλη Λαμπρινού που στάθηκαν επικριτικοί ως προς τον τρόπο αντίδρασης του Αυγενάκη έφευγαν παραδεχόμενοι ότι ήταν κακός ο χειρισμός του Δημάρχου αλλά δεν υπήρχε πρόθεση..!

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ολομέλεια της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της κατέληξε σε τρία βασικά συμπεράσματα:

- Κρίθηκε ότι σωστά έπραξε ο Γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης και αντέδρασε την ίδια κιόλας ημέρα της παρουσίας του Μουζάλα στο Ηράκλειο. Ως απόρροια αυτής της αντίδρασης και στη συνέχεια της επιστολής των 3 βουλευτών της Κρήτης, των Κρητών μελών της πολιτικής επιτροπής καθώς και των 4 προέδρων ΝΟΔΕ είναι η σύγκληση της συνεδρίασης της ΠΕΔ με την παρουσία όλων των Δημάρχων, αύριο ημέρα Παρασκευή για το προσφυγικό.

- Υπήρξε αυστηρή προειδοποίηση και αυτό έγινε σαφές από τον Αυγενάκη ότι όσοι εκλέγονται με τη σημαία ή με τη στήριξη της Ν.Δ έχουν αυτονόητη υποχρέωση να στηρίζουν τις θέσεις, τα τοπικά και κεντρικά όργανα της Ν.Δ και τον πρόεδρο.

- Η Ολομέλεια συμφώνησε ότι με συντεταγμένο τρόπο θα πρέπει να υποστηριχθούν οι θέσεις της Ν.Δ για το θέμα του προσφυγικού όπως έγιναν γνωστές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τη Σάμο στο συνέδριο των Δημάρχων θέτοντας τη βασική προϋπόθεση διαχωρισμού των προσφύγων από τους μετανάστες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ίδιος ο Λευτέρης Αυγενάκης έθεσε θέμα έγκρισης της αντίδρασης του κόμματος κατά την επίσκεψη Μουζάλα και ζήτησε δια ατύπου ψηφοφορίας να του απαντήσει η Ολομέλεια αν έκανε καλώς ή έπρεπε να σιωπήσει και εισέπραξε θετική ομόφωνη στάση.

Πάντως αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αυριανή διευρυμένη ΠΕΔ Κρήτης, στην οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα τεθούν επί τάπητος όλες οι απόψεις για το θέμα των δομών φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News