default-image

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Ανίκανη η Κυβέρνηση να διαχειριστεί τη κατάσταση

Ηράκλειο
ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Ανίκανη η Κυβέρνηση να διαχειριστεί τη κατάσταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεδρίασαν χθες, Τετάρτη  τα στελέχη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου έχοντας κύριο θέμα συζήτησης το μεταναστευτικό, έπειτα από την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα και τις δηλώσεις που έκανε αναφορικά με το θέμα.

Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν, ο Γραμματέας της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου Λ. Αυγένακης, ο Ευρωβουλευτής Μαν. Κεφαλογιάννης, η Σύμβουλος του Γραμματέα σε θέματα οργάνωσης της Περιφέρειας Κρήτης Μ. Σπινθάκη, το μέλος της Π.Ε. της ΝΔ Γρ. Ροκαδάκης, οι πολιτευτές Ηρακλείου κ.κ. Ρ. Αλεξανδράκη, Γ. Ματαλιωτάκης και Γ. Μπαμιεδάκης.

Οι υπεύθυνοι θεματικών τομέων δράσης της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ.κ. Β. Καρκανάκης, Λ. Ζερβός, Κ. Χατζημηνάς, Γ. Παπαδάκης, Μπ. Φραγκιαδάκης και Μιχ. Κόκκινος και οι πρόεδροι των ΔΗΜ.Τ.Ο. κ.κ. Γ. Μπαγουράκης, Μαν. Πουλινάκης, Εμ. Καραγιωργάκης, Β. Πλεύρης και Ειρ. Βολιτάκη.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι του Δημάρχου Ηρακλείου κ.κ. Εμ. Χαιρέτης και Μαρ. Παττακός, ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου & πολιτευτής Γρ. Πασπάτης, ο πρόεδρος της ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γ. Βουρεξάκης, ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ Μ. Καπετανάκης και Γ. Κεφαλογιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηρακλείου Αντ. Κουμπενάκης, Νεκτ. Ανδρεαδάκης, Εμ. Σαλούστρος και ο δημοτικός σύμβουλος Μαλεβιζίου Γ. Αεράκης.

Τα μέλη των Γραμματειών Παραγωγικών Τομέων, Γ. Χατζηνικολάου, Μυρ. Βελιγράδης και Επιστημονικών Φορέων, Γ. Χατζηδάκη.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τα στελέχη επισήμαναν την αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού με τις οδυνηρές συνέπειες να πλήττουν την χώρα μας. Τόνισαν την ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστούν την κατάσταση και αυτή την ώρα να βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεπάρκειά τους. Να καταφεύγουν και πάλι σε κινήσεις πανικού σχεδιάζοντας την μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών τόσο στην Κρήτη όσο και στην  Ηπειρωτική Ελλάδα.

Τα στελέχη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου υπεραμυνόμενα των θέσεων και προτάσεων του Προέδρου του κόμματός τους Κυριάκου Μητσοτάκη επισήμαναν ότι η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζει ότι το ζήτημα έχει διαστάσεις ανθρωπιστικές, κοινωνικές, οικονομικές, αλλά και διαστάσεις εθνικής ασφάλειας οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη και για να αντιμετωπιστούν  χρειάζονται πρωτοβουλίες, τόσο σε εθνικό, όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επαναλαμβάνοντας μάλιστα τις προτάσεις - θέσεις του Προέδρου της ΝΔ υποστήριξαν επίσης ότι η ασφάλεια είναι μείζον ζήτημα για τις τοπικές κοινωνίες και μείζον ζήτημα για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την ομαλή συμβίωση προσφύγων, οικονομικών μεταναστών και τοπικών κοινωνιών.  Και ο μόνο τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να  γίνει:

?      Διαχωρισμός προσφύγων και παράνομων μεταναστών

?      Κανένας πρόσφυγας - μετανάστης σε δρόμους, πλατείες ή χωράφια

?      Άμεση διακοπή φαινομένων καταλήψεων (δρόμοι, σιδηροδρομικές γραμμές κ.λ.π.)

?      Άμεση μεταφορά προσφύγων - μεταναστών σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας

?      Προϋποθέσεις για τους χώρους φιλοξενίας:

            - Σχέδιο για την αποφυγή συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού προσφύγων σε μία μόνο περιοχή

             - Γεωγραφική κατανομή.

            - Οι δομές πρέπει να είναι μικρές.  

Κλείνοντας τα στελέχη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου τάχθηκαν υπέρ της πρωτοβουλίας των τριών Κρητικών Βουλευτών Λ. Αυγενάκη, Γ. Πλακιωτάκη και Γ. Κεφαλογιάννη, των Κρητικών μελών της Π.Ε. της ΝΔ και των τεσσάρων Προέδρων ΝΟΔΕ Κρήτης να ζητήσουν το συντομότερο δυνατόν, τον προγραμματισμό ευρείας σύσκεψης με τη συμμετοχή όλων των τοπικών και πολιτειακών φορέων της Κρήτης, ώστε να λάβουν έγκυρη ενημέρωση για τα όσα διημείφθησαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα παρουσία του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News