default-image

Ρέθυμνο: Ο εσωτερικός τουρισμός έσωσε την κατάσταση

Κρήτη
Ρέθυμνο: Ο εσωτερικός τουρισμός έσωσε την κατάσταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το +12% στα αεροδρόμια Χανίων-Ηρακλείου σε αφίξεις από το εξωτερικό τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, επηρέασε θετικά και τον τουριστικό κλάδο του Ρεθύμνου με αποκορύφωμα τον Δεκαπενταύγουστο και το τριήμερο.

 Οι πληρότητες άγγιξαν το απόλυτο 100% στα καταλύματα όλων των κατηγοριών, ενώ ενθαρρυντικό για τους ξενοδόχους είναι και ότι φέτος στο Ρέθυμνο παρουσίασε σημάδια ανάκαμψης και ο ξεχασμένος, εσωτερικός τουρισμός με τους Έλληνες επισκέπτες να κλείνουν τρύπες, γεμίζοντας τα δωμάτια, ένα χρόνο μετά την επιβολή των capital controls που είχαν εξαφανίσει πέρυσι τον εσωτερικό τουρισμό. Φέτος μάλιστα δε θα παρατηρηθεί κοιλιά στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη, ένα μεγάλο ερωτηματικό πλανάται όμως για τον Οκτώβρη.

Ως προς την εστίαση και το εμπόριο το συνολικό -30% της φετινής σεζόν σε σχέση με πέρυσι, εμφάνισε διορθωτικές τάσεις, χάρη στην εισροή ακόμα περισσότερων επισκεπτών, περιορίζοντας τη μείωση στο -10% στην εστίαση, χάρη στους πάντα καλοφαγάδες Έλληνες. Το εμπόριο όμως στενάζει και το χειμώνα θα βρέξει ακόμα περισσότερα λουκέτα. Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι έχουν παραμείνει φέτος κλειστά καταστήματα διασκέδασης ακόμη και στην καρδιά της παλιάς πόλης και το ενετικό λιμάνι και μπορεί κάποιος να βλέπει ποτάμια τουριστών στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου, αλλά αυτά δεν εισρέουν σε μορφή μετρητού στα ταμεία των καταστηματαρχών.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News