default-image

Δεν απολαμβάνει την F1 όπως παλιά ο Αλόνσο

Αθλητισμός
Δεν απολαμβάνει την F1 όπως παλιά ο Αλόνσο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Φερνάντο Αλόνσο από την εξέλιξη που έχει τα τελευταία χρόνια το παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1.

Οι τροποποιήσεις στα μονοθέσια, αλλά και  οι συνεχείς αλλαγές στους κανονισμούς της Formula 1 έχουν επηρεάσει τις επιδόσεις των αθλητών σύμφωνα με τον πιλότο της McLaren, ο οποίος αναπολεί τις ημέρες του παρελθόντος.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Αλόνσο:

«Ας πάρουμε για παράδειγμα το ποδόσφαιρο. Πολλοί αγώνες λήγουν με σκορ 0-0. Είναι πάρα πολύ βαρετοί, όμως αργότερα δεν αλλάζει το σημείο του πέναλτι, δεν αφαιρούν τον τερματοφύλακα, δεν γίνονται αλλαγές κάθε βδομάδα. Γιατί έτσι είναι το σπορ. Πιστεύω πως στην εποχή με τους V10 και τους V8 κινητήρες, τα πράγματα ήταν εξαιρετικά.

Έπρεπε να γίνουν τροποποιήσεις στο κομμάτι της ασφάλειας και έγιναν. Ακόμη αγαπώ τα μονοθέσια, το σπορ και συνεχίζω να διασκεδάζω. Όμως για να είμαι ειλικρινής, τα τελευταία δύο χρόνια στην F1 ο ενθουσιασμός και το σόου είναι σε κατώτερα επίπεδα, με την έλευση των τούρμπο μοτέρ. Ο ήχος, οι χρόνοι των γύρων, η εξοικονόμηση καυσίμου και των ελαστικών, νομίζω πως ο ενθουσιασμός όταν οδηγώ αυτά τα αυτοκίνητα είναι λίγο λιγότερος.

Δεν είναι τόσο δυνατά όσο για παράδειγμα ήταν εκείνα του 2003 ή του 2004 με τους V10. Θυμάμαι στα τεστ, ύστερα από 60 ή 70 γύρους ήμουν πολύ κουρασμένος. Ακόμη και το βράδυ το κεφάλι μου κουνιόταν επειδή ο αυχένας μου είχε καταπονηθεί τόσο, δεν μπορούσα να κοιμηθώ οριζόντια. Τώρα πας στα τεστ και κάνεις 160 γύρους. Επίσης κάποιες αλλαγές στους κανονισμούς και στην πολιτική, δε βοήθησαν. Στο σπορ γενικώς, αλλά και οι οδηγοί, αισθανόμαστε ότι υπάρχει μια έλλειψη συνέπειας. Το ίδιο και με την ενδοεπικοινωνία. Μοιάζει λες και γίνεται συνεχώς μια επανάληψη. Προκαλεί μια μικρή σύγχυση σε όλους μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News