default-image

Κρήτη: Επιστρέφει το... καλοκαίρι με δροσιά αλλά και υγρασία

Κρήτη
Κρήτη: Επιστρέφει το... καλοκαίρι με δροσιά αλλά και υγρασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες προηγούμενων ημερών που παρέπεμπαν σε φθινοπωρινό σκηνικό φαίνεται ότι ανήκουν στο παρελθόν καθώς οι καιρικές συνθήκες παρουσιάζουν ήδη σημάδια βελτίωσης, οι άνεμοι σταδιακά θα  κοπάσουν και η θερμοκρασία θα αρχίσει να παίρνει την ανιούσα επιστρέφοντας εκ νέου σε άκρως καλοκαιρινές εικόνες.

Σύμφωνα και με τον μετεωρολόγο της Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Κώστα Λαγουβάρδο δεν αναμένονται  στην Κρήτη  καιρικές εκπλήξεις τουλάχιστον για αυτήν την εβδομάδα.

Ο υδράργυρος θα ανέβει αισθητά τα επόμενα 24ώρα δίνοντας έτσι  και την ευκαιρία στους περισσότερους να απολαύσουν τη θάλασσα και να ευχαριστηθούν τις διακοπές τους καθώς οι ισχυροί άνεμοι των προηγούμενων ημερών η πτώση της θερμοκρασίας και οι κατά τόπους βροχές, κυρίως το τριήμερο του 15Αύγουστου, στάθηκαν ανασταλτικός παράγοντας.

"Θα υπάρξει ένα  βόρειο ρεύμα γεγονός που δεν θα αποτρέψει τη σχετική δροσιά στις βόρειες περιοχές  την ίδια ώρα όμως με αρκετή δόση υγρασίας κυρίως στα παραλιακά μέτωπα.

Ζεστός καιρός θα υπάρξει και στη Νότια Κρήτη ενώ στο εσωτερικό του νησιού , οι καταβάτες άνεμοι θα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τη θερμοκρασία. Και  ενώ γενικά στην Κρήτη ο υδράργυρος θα κινηθεί στους 33-34 βαθμούς σε περιοχές όπως το Τυμπάκι, οι Μοίρες αλλά και την Ιεράπετρα θα είναι  3-4 βαθμοί παραπάνω .Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι ότι οι καιρικές συνθήκες είναι τυπικά φυσιολογικές για την εποχή και το νησί σας ,ενώ το σαββατοκύριακο θα ενισχυθεί το μελτέμι με αποτέλεσμα στα Ανατολικά και τις νότιες περιοχές οι άνεμοι να φτάσουν  τα 8 μποφόρ".

Σύμφωνα με το meteo.gr, στο Ηράκλειο για αύριο Πέμπτη 18/8, περιμένουμε ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 28 έως 33 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με καθαρό ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 28 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Στα Χανιά για τη  Πέμπτη περιμένουμε αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους ως 3 μποφόρ.

Ενώ σε Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο προβλέπεται ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 2 μποφόρ.

Στην Παλαιόχωρα σήμερα Τετάρτη επικράτησε θερμοκρασία 35 βαθμών κελσίου ενώ αύριο θα σημειωθεί πτώση στους 30 βαθμούς με ελαφρύ βοριαδάκι.

Στην Ιεράπετρα ο θερμοκρασία θα αγγίξει τις επόμενες ημέρες τους 35 με 36 βαθμούς κελσίου με τους ισχυρούς βοριάδες να ανήκουν στο παρελθόν.

Στο Τυμπάκι η πιο ζεστή ημέρα αναμένεται το Σάββατο με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς κελσίου με βοριάδες εντάσεως  έως και 3 μποφόρ με μεγάλα ποσοστά ωστόσο υγρασία αγγίζοντας ενδεικτικά το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής το 100%.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News