default-image

Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης στη Μονή Πετράκη

Ελλάδα
Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης στη Μονή Πετράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κείμενο που δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου, οι λεγόμενοι «αμετανόητοι αναρχικοί» ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στη Μονή Πετράκη.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Στις 8 Αυγούστου χτυπήσαμε την έδρα της ελληνικής Εκκλησίας. Ήταν μια απάντηση στο νέο κύμα κρατικής καταστολής. Στις 27 Ιούλη το κράτος εισέβαλε σε τρεις στεγαστικές καταλήψεις μεταναστών στη Θεσσαλονίκη. Έγιναν 100 προσαγωγές, που κατέληξαν σε 74 συλλήψεις και ποινικές διώξεις.

» Η κατάληψη του Ορφανοτροφείου για την οποία εμφανίζεται η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ως ιδιοκτήτης και μηνυτής των καταληψιών, κατεδαφίστηκε το ίδιο πρωί».

Και συνεχίζουν:

«Το χτύπημα στη Μονή Πετράκη ήταν επίθεση σε ένα διοικητήριο του εχθρού. Οι πολιτικές δράσεις ενάντια στην Εκκλησία δεν στρέφονται ενάντια στους θρησκευόμενους. Τα κράτη και οι Εκκλησίες προκαλούν τον φανατισμό, τους εθνικούς-θρησκευτικούς πολέμους, την προσφυγιά και τον ρατσισμό.

» Μετά το χτύπημά μας το παπαδαριό και όλα τα κόμματα δεν έχασαν την ευκαιρία να υποδαυλίσουν το θρησκευτικό μίσος ενάντια στους 'ασεβείς'. Αλλά δεν μπορούσαν να κρύψουν τον φόβο τους απέναντι στην αδυναμία τους να θωρακίσουν τα διοικητικά κέντρα τους και τους χλιδάτους χώρους διαβίωσής τους. Ο πανικός τους φανερώνει πόσο φτηνή προπαγάνδα είναι τα περί λατρευτικού δικαιώματος».

Ανησυχία για τις απανωτούς και συνεχιζόμενους βανδαλισμούς σε ναούς σε όλη την Ελλάδα εκφράζει η πολιτική και Εκκλησιαστική ηγεσία του τόπου. "Δε θα αλλάξουν τον κόσμο αν δεν αλλάξουν τους εαυτούς τους", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Υπενθυμίζεται ότι, σε λίγες μέρες αναρχικοί επιτέθηκαν στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο λιμάνι του Ηρακλείου και στη Μονή Πετράκη στο κέντρο της Αθήνας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News