default-image

Αίγινα: Τέσσερις νεκροί από τη σύγκρουση σκαφών

Κρήτη
Αίγινα: Τέσσερις νεκροί από τη σύγκρουση σκαφών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους και ένα παιδί, δύο ακρωτηριασμένοι και πέντε τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής από τη σύγκρουση βάρκας, που μετέφερε παραθεριστές, με ταχύπλοο σκάφος το μεσημέρι στην Αίγινα.

Συγκεκριμένα έχουν περισυλλεγεί 21 άτομα και τέσσερις σοροί, ενώ συνελήφθη ο 78χρονος ιδιοκτήτης του ταχύπλοου και οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο Αίγινας, όπου διενεργείται προανάκριση, στο πλαίσιο της οποίας θα διευκρινιστεί εάν είναι ο ίδιος και κυβερνήτης του ταχύπλοου. Επίσης υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις για λόγους ασφαλείας. Ο ίδιος επικαλείται πρόβλημα υγείας: «Δεν είδα, δεν κατάλαβα πως έγινε», φέρεται να δήλωσε.

Η μεγάλη βάρκα (λάντζα) είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή, όπου μετέφερε 20-25 παραθεριστές για να κάνουν το μπάνιο τους. Στο ενδιάμεσο, όμως, ταχύπλοο σκάφος, άγνωστο για ποιο λόγο, εμβόλισε με ταχύτητα τη λάντζα, η οποία ανατράπηκε και όλοι οι επιβάτες βρέθηκαν στη θάλασσα.

Τέσσερις νεκροί και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός σύγκρουσης της τουριστικής βάρκας "ΑΝΤΩΝΙΑ", που μετέφερε παραθεριστές, με το ταχύπλοο σκάφος "ΝΤΟΥΕΝΤΕ" που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στην Αίγινα.

Επιτόπου έσπευσαν τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού καθώς και αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα για να βοηθήσουν τους ναυαγούς.

Οι λιμενικοί ανέσυραν νεκρά τρία άτομα και τρεις τραυματίες οι δυο εκ των οποίων σοβαρά και ο ένας ελαφρότερα, ενώ σώοι ανασύρθηκαν οι υπόλοιποι επιβάτες της λάντζας.

Νεκροί είναι ο χειριστής της λάντζας, ένα παιδάκι 2 ετών και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά, και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για τις πρώτες βοήθειες και με ελικόπτερο θα διακομιστούν σε νοσοκομείο της Αθήνας. Στο Κέντρο Υγείας έχουν μεταφερθεί και οι υπόλοιποι επιβάτες της λάντζας, οι οποίοι έχουν μικροτραυματισμούς, αλλά κυρίως έχουν υποστεί ισχυρό σοκ.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το Λιμενικό, φαίνεται το ταχύπλοο που είναι 8 μέτρων με ισχυρές μηχανές και καμπίνα κινείτο με μεγάλη ταχύτητα έπεσε με δύναμη πάνω στη λάντζα, την έκοψε στη μέση και την ανέτρεψε.

Στην Αίγινα μετέβη ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.

Δηλώσεις δημάρχου Αίγινας

Για τουλάχιστον 7 αγνοούμενος έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Αίγινας κάτι το οποίο και ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκε. Ο κ. Δημ Μούρτζης επιβεβαίωσε με την σειρά του ότι τα θύματα είναι 3 -δεν είχε ακόμη βρεθεί ο τέταρτος νεκρός- και σημείωσε ότι νεκροί είναι «ο χειριστής της λέμβου, ένας επιβάτης και ένα παιδάκι 2 ετών».

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για τις πρώτες βοήθειες και με ελικόπτερο θα διακομιστούν σε νοσοκομείο της Αθήνας. Στο Κέντρο Υγείας έχουν μεταφερθεί και οι υπόλοιποι επιβάτες της λάντζας, οι οποίοι έχουν μικροτραυματισμούς, αλλά κυρίως έχουν υποστεί ισχυρό σοκ.

Εντωμεταξύ, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων & Συμβάντων (ΕΛΥΔΝΑ) έχει ήδη επιληφθεί του περιστατικού και πρόκειται να μεταβεί στην περιοχή προκειμένου διεξαχθεί ενδελεχής διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του δυστυχήματος, στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν.4033/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Σημειώνεται πως στην Αίγινα είναι από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.

Σε ετοιμότητα τα στρατιωτικά νοσοκομεία

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου τέθηκαν σε ετοιμότητα τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία για την περίθαλψη των τραυματιών από το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα.

Εντωμεταξύ στην εν εξελίξει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχει και ένα ελικόπτερο S-70B Aegean Hwk του Πολεμικού Ναυτικού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News