Ειδήσεις

Με αεροπλάνα αντίκες πετούν από Κρήτη -Κέιπ Τάουν (video)

Μνήμες νοσταλγικό: Ένα ξεχωριστό πτητικό εγχείρημα με σημείο αναφοράς τη Σητεία για ένα ασυνήθιστο, μακρύ ταξίδι με παλιά αεροπλάνα-αντίκες.

Μνήμες νοσταλγικές. Εικόνες βγαλμένες από περασμένες δεκαετίες. Ένα μαγικό ταξίδι πίσω στο χρόνο. Όλα αυτά σε ένα ξεχωριστό διεθνές πτητικό εγχείρημα με σημείο αναφοράς την Κρήτη, το σήμερα .

Από το αεροδρόμιο Σητείας 15 τολμηροί πιλότοι θα ξεκινήσουν ένα μακρύ, ασυνήθιστο αεροπορικό ταξίδι με παλιά αεροπλάνα-αντίκες! Με αεροπλάνα δηλαδή που χρονολογούνται από τις αρχές του 20ού αιώνα!

Η έναρξη του vintage air rally θα γίνει το πρωί της 12ης Νοεμβρίου από το αεροδρόμιο της Σητείας. Στη συνέχεια, οι πιλότοι θα πετάξουν κατά μήκος του Νείλου, από την Αίγυπτο στο Χαρτούμ, στην Αιθιοπία, την Κένυα και θα φτάσουν στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι. Αφού αφήσουν το Κιλιμάντζαρο και το Σερεγκέντι, θα πετάξουν για το νησί της Ζανζιβάρης. Αφού περάσουν τη Ζάμπια, θα συνεχίσουν για τη Ζιμπάμπουε και τέλος για τη Νότιο Αφρική, με τελικό προορισμό το Κέιπ Τάουν.

Οι τολμηροί αεροπόροι θα πετάξουν από την Κρήτη στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής σε ένα vintage air rally με μικρά αεροπλάνα της δεκαετίας του 1930, της δεκαετίας του 1920, ίσως και παλιότερα! Τα περισσότερα από αυτά, όπως το αεροσκάφος του 1928 με το οποίο θα πετάξει ο Αμερικανός Pedro Langton, είχαν κατασκευαστεί για μικρής διάρκειας πτήσεις, που δεν ξεπερνούσαν τη μία ώρα.

Η πτήση πάντως δε θα είναι απευθείας, αφού θα διαρκέσει 35 μέρες και το αεροσκάφος θα περάσει από 10 χώρες της Αφρικής και θα κάνει 37 στάσεις.

Για την υποστήριξη τους θα συμμετέχουν επιπλέον 3 ελικόπτερα και 10 σύγχρονα αεροπλάνα.

Το «Vintage Air Rally» έχει παγκόσμια εμβέλεια αφού οι ομάδες που θα συμμετέχουν προέρχονται από τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Νότια Αφρική, ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Μποτσουάνα και τη Ρωσία.

Το βράδυ της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου (ημέρα άφιξης των αεροσκαφών) πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης, ενώ την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου  η επίδειξη των αεροσκαφών.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα των οργανωτών crete2cape, τα αεροσκάφη θα πρέπει να έχουν κατασκευαστεί πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 1939. Όμως είναι φανερό ήδη από τις συμμετοχές, μερικοί πιλότοι θα πετάξουν με αεροπλάνα από τη δεκαετία του 1920 ή και ακόμα παλιότερα.

Σχόλια