Ειδήσεις

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο π. Αντώνιος

Μία είδηση που σκόρπισε θλίψη σε όλο το νησί για τον π. Αντώνιο, πρώην Πρωτοπρεσβύτερο του Αγ. Μηνά.Στην Αγία Βαρβάρα το ύστατο χαίρε.

Μία είδηση που σκόρπισε θλίψη σε όλο το νησί για τον π. Αντώνιο, πρώην Πρωτοπρεσβύτερο του Αγ. Μηνά που υποδέχεται τη σορό του π. Αντώνη με πένθιμη κωδωνοκρουσία.

Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στις 11 το πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου πατέρας Αντώνιος Παπαδημητρίου άφησε τα εγκόσμια για το δικό του μοναχικό ταξίδι και την αγκαλιά του Χριστού.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε στον Άγιο Μηνά, Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά ακολούθησε η εξόδιος Ακολουθία. Η σορός τέθηκε σε προσκύνημα από τις 8 το πρωί, ενώ ετάφη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αγία Βαρβάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από μερικές ημέρες είχε μεταλάβει για τελευταία φορά όταν τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι της Παναγίας Γοργοϋπηκόου που βρίσκεται μέσα στο Γηροκομείο του Αγίου Μηνά.

Τη Θεία Λειτουργία είχαν τελέσει ιερείς του Αγίου Μηνά. Ο 80χρονος ιερέας Αντώνιος Παπαδημητρίου με καταγωγή από την Αγία Βαρβάρα, έπασχε χρόνια από άνοια και νοσηλευόταν στο Γηροκομείο.

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο πλήρωμα της Εκκλησίας του Ηρακλείου, ενώ υπηρέτησε για περισσότερα από 30 χρόνια τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά με αγάπη, αφοσίωση και σεβασμό προς τον προστάτη Άγιο της πόλης μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας Αντώνιος Παπαδημητρίου ήταν απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ενώ διετέλεσε καθηγητής Θεολογίας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης, ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ηρακλείου "Άγιος Πολύκαρπος".

Ρεπορτάζ: Μαρία Αγαπάκη

Σχόλια