default-image

Χανιά: Μπήκε στο χωριό Έλος η φωτιά, απειλήθηκαν και σπίτια

Κρήτη
Χανιά: Μπήκε στο χωριό Έλος η φωτιά, απειλήθηκαν και σπίτια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη και το χωριό Έλος απείλησε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή του Δήμου Κισσάμου δίχως ευτυχώς να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Μάλιστα όπως δήλωσε στο neakriti.gr ο περιφερειακός διοικητής Κρήτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Γιάννης Μαραγκάκης που βρίσκεται στο πύρινο μέτωπο "η φωτιά έφτασε στο χωριό και χρειάστηκαν να απομακρυνθούν κάτοικοι μιας γειτονιάς,καθώς  7-8 σπίτια απειλήθηκαν να καούν , τα οποία και τελικά χάρη στην υπεράνθρωπη προσπάθεια των πυροσβεστών δεν παραδόθηκαν στη μανία της φωτιάς."

Εξαρχής έσπευσαν 7 οχήματα με περισσότερους από 14 άνδρες και λίγη ώρα αργότερα ζητήθηκε η συνδρομή ακόμη 10 οχημάτων από την υπόλοιπη Κρήτη. "Όμως η κατάσταση χειροτέρευσε και από το απόγευμα και μετά στη μάχη ρίχτηκαν 22 οχήματα με δεκάδες άνδρες από πυροσβεστικά κλιμάκια των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηράκλειου ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες του νησιού,"σύμφωνα με τον κ. Μαραγκάκη.

Ο συναγερμός για τη συγκεκριμένη φωτιά ,διότι νωρίτερα υπήρξε μία ακόμη ,σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία της Κρήτης στις 3 το μεσημέρι στην περιοχή Έλος του Δήμου Κισσάμου στα Χανιά λαμβάνοντας εξ αρχής ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Επίσης ζητήθηκε και η συνδρομή εναέριων μέσων και έτσι από νωρίς στο σημείο επιχειρούσαν και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα της Κρήτης τα οποία και σταμάτησαν το έργο τους με το που έπεσε το σκοτάδι.

Η φωτιά που ξέσπασε μέχρι στιγμής κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ,έχει σύμμαχο τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή αλλά και το δύσβατο της περιοχής που καθιστά ιδιαιτέρως δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Να σημειωθεί ότι καλύτερη εικόνα εμφανίζει το άλλο πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι στην περιοχή Σπίνα του δήμου Καντάνου - Σελίνου και πάλι στα Χανιά τέθηκε αργά το απόγευμα υπό μερικό έλεγχο, όμως και εκείνο παραλίγο να εξελιχθει σε εφιάλτη.

"Και εκεί η κατάσταση ήταν αρκετά δύσκολη και σε κάποια στιγμή υπήρξε ορατό το ενδεχόμενο η φωτιά να μπει στο φαράγγι και να κατευθυνθεί προς την Κάντανο. Ήταν πραγματικά ένα εφιάλτης αυτό που ζήσαμε αλλά ευτυχώς καταφέραμε και τον σταματήσαμε,"σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών.

Στο σημείο βρέθηκαν εξ αρχής 10 οχήματα και 25 άνδρες, ενώ επιχείρησε  και ένα πεζοπόρο τμήμα των πέντε ατόμων.

Ωστόσο λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης στην φωτιά στο Έλος κρίθηκε σκόπιμο και αναγκαίο πυροσβεστικά οχήματα να φύγουν από το μέτωπο της Σπίνας και να κατευθυνθούν προς το Έλος.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι τα δύο πύρινα μέτωπα εκδηλώθηκαν με διαφορά μόλις τριών ωρών, εγείροντας ερωτηματικά.  

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News