default-image

Εκατοντάδες Κρητικοί στις οντισιόν του Γιάννη Σμαραγδή

Κρήτη
Εκατοντάδες Κρητικοί στις οντισιόν του Γιάννη Σμαραγδή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκατοντάδες κρητικοί έσπευσαν στις οντισιόνς που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο, με σκοπό της συμμετοχή τους στην πολλά υποσχόμενη ταινία Νίκος Καζαντζάκης του Γιάννη Σμαραγδή, που θα προβληθεί στη μεγάλη οθόνη το 2017, γιορτάζοντας παράλληλα τα 60 χρόνια από το θάνατό του.

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά που πίστευαν ότι διαθέτουν τα κατάλληλα μεσογειακά εξωτερικά χαρακτηριστικά, μπαίνουν στο μικροσκόπιο της παραγωγής και όσοι επιλεχθούν θα συμμετέχουν στα γυρίσματα που θα λάβουν χώρα στη γενέτειρα του μεγάλου συγγραφέα Ν. Καζαντζάκη.

Ο Γιάννης Σμαραγδής ένας από τους κορυφαίους Έλληνες σκηνοθέτες και σεναριογράφους, ξετυλίγει σιγά σιγά το όνειρό του, με στόχο να φέρει στο παγκόσμιο προσκήνιο μέσα από τη νέα ταινία που ετοιμάζει,  τη ζωή και το έργο του μεγάλου κρητικού συγγραφέα Ν. Καζαντζάκη. Η πολλά υποσχόμενη ταινία,  αναζήτησε στα πρόσωπα εκατοντάδων κρητικών που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στα γυρίσματα της ταινίας.

Για τις συγκεκριμένες σκηνές που θα γίνουν στην περιοχή του Ηρακλείου, και επειδή τα πρόσωπα θα αναπαραστήσουν την εποχή του 1900, αναζητήθηκαν κυρίως νεαροί άνδρες και μεγαλύτεροι, με γένια ή και μουστάκι καθώς και νεαρές κοπέλες και γυναίκες μελαχρινές ή καστανές, χωρίς χρωματικές ανταύγειες στα μαλλιά τους, ώστε να αποτελέσουν το πλέον παραστατικό κομμάτι της μεγάλης διεθνούς παραγωγής.

Σύμφωνα με τον ως τώρα προγραμματισμό, όσοι επιλεχθούν, θα συμμετέχουν στα γυρίσματα που θα γίνουν από τις 26 Σεπτεμβρίου και που θα ολοκληρωθούν στις αρχές Δεκεμβρίου, με την ταινία έπειτα να μπαίνει στην τελική της φάση λίγο πριν την επίσημη προβολή της στη μεγάλη οθόνη το 2017.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News