Ειδήσεις

Θανάσιμη βουτιά για 31χρονο τουρίστα ανήμερα του 15Αύγουστου

Δύο θανάτους στις θάλασσες της Κρήτης, στην διάρκεια του εορταστικού τριημέρου και με δεδομένες τις υφιστάμενες άσχημες καιρικές συνθήκες.

Δύο θανάτους στις θάλασσες του νησιού,  στην διάρκεια του εορταστικού τριημέρου, μετράει η Κρήτη.

Τελευταίο περιστατικό σύμφωνα και με τις λιμενικές αρχές σημειώθηκε ανήμερα του 15Αύγουστου,στις 11 το πρωί , στην παραλία των Κάτω Γουβών του Δήμου Χερσονήσου με θύμα έναν Λετονό τουρίστα.

Ο 31χρονος και ενώ βρισκόταν στην θάλασσα και κολυμπούσε, ήρθε σε δυσχερή θέση μπορώντας  μάλιστα να βγει από το νερό. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές αλλά τελικά ο ίδιος δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην ξηρά έγιναν προσπάθειες να τον  επαναφέρουν αλλά δεν κατέστη δυνατό.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Ωστόσο λίγες ώρες νωρίτερα, απόγευμα Κυριακής και πάλι σε κοντινή παραλία από το Ηράκλειο, στου Κοκκίνη Χάνι , χωρίς τις αισθήσεις του, εντοπίστηκε, ένας 67χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Και όλα αυτά  με το δεδομένο ότι επικρατούν άσχημες  καιρικές συνθήκες που στέκονται, αν μη τι άλλο, ανασταλτικός παράγοντας στα μπάνια των λουόμενων , Ελλήνων και ξένων επισκεπτών .

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Σχόλια