default-image

Εκοιμήθη ο π. Αντώνιος πρώην Πρωτοπρεσβύτερος του Αγ. Μηνά

Κρήτη
Εκοιμήθη ο π. Αντώνιος πρώην Πρωτοπρεσβύτερος του Αγ. Μηνά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα περίπου στις 11 το πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου πατέρας Αντώνιος Παπαδημητρίου άφησε τα εγκόσμια και βρίσκεται πλέον στην αγκαλιά του Χριστού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από μερικές ημέρες είχε μεταλάβει για τελευταία φορά όταν τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι της Παναγίας Γοργοϋπηκόου που βρίσκεται μέσα στο Γηροκομείο του Αγίου Μηνά. Τη Θεία Λειτουργία είχαν τελέσει ιερείς του Αγίου Μηνά. Ο 80χρονος ιερέας Αντώνιος Παπαδημητρίου με καταγωγή από την Αγία Βαρβάρα, έπασχε χρόνια από άνοια και νοσηλευόταν στο Γηροκομείο.

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο πλήρωμα της Εκκλησίας του Ηρακλείου, ενώ υπηρέτησε για περισσότερα από 30 χρόνια τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά με αγάπη, αφοσίωση και σεβασμό προς τον προστάτη Άγιο της πόλης μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας Αντώνιος Παπαδημητρίου ήταν απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Το πρωί της Τρίτης 16 Αυγούστου θα τελεστεί στον Άγιο Μηνά Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η εξόδιος Ακολουθία. Η σορός θα τεθεί σε προσκύνημα από τις 8 το πρωί της Τρίτης. Θα ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αγία Βαρβάρα. Επίσης, ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών "Άγιος Πολύκαρπος", αφού η απώτερη καταγωγή του ήταν από τη Μικρά Ασία.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αγαπάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News