Ειδήσεις

"Βουλιάζει" η Κρήτη από τουρίστες τον Δεκαπενταύγουστο

Χρονιά ρεκόρ αναμένεται η φετινή για τον τουρισμό. Τουριστικοί παράγοντες εκφράζουν την αισιοδοξία τους και κάνουν λόγο για κλείσιμο της σεζόν με αύξηση της τάξεως του 10% σε σχέση με την περυσινή.

Το τριήμερο της Παναγίας δεν πέφτει καρφίτσα στην Κρήτη που έχει βουλιάξει από τουρίστες, με την πληρότητα να είναι 100%.

Την ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία που λαμβάνει ο ΕΟΤ καθημερινά, εδραιώνοντας έτσι τις εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για άνοδο των τουριστικών αφίξεων αλλά και των εσόδων και το 2016. Από τους δημοφιλείς προορισμούς, η μεγαλύτερη άνοδος στις αεροπορικές αφίξεις καταγράφεται στην Κέρκυρα με 11,5% και ακολουθούν το Ηράκλειο με 11%, η Μύκονος με 11% και η Σαντορίνη με 10,5%.

Εντωμεταξύ, σε κάποιες περιοχές οι επιχειρηματίες, παρόλο που παραδέχονται ότι το νησί βουλιάζει από κόσμο, υποστηρίζουν ότι οι τουρίστες δεν αφήνουν χρήματα στην Κρητική αγορά και κάνουν λόγο για μείωση στο τζίρο τους της τάξεως του 40%.

Την ίδια ώρα, η Κρήτη αποτελεί και φέτος μαγνήτη για πολιτικούς, ηθοποιούς, τραγουδιστές, μοντέλα, αθλητές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Κυριάκος Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά, αλλά και η διεθνούς φήμης ηθοποιός Σαρλίζ Θερόν, είναι μόνο μερικοί από αυτούς που απολαμβάνουν ή απόλαυσαν μερικές στιγμές χαλάρωσης στο νησί μας.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια