default-image

Εκδήλωση τιμής στη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Τιμοθέου

Κρήτη
Εκδήλωση τιμής στη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Τιμοθέου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής θα πραγματοποιηθούν για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Τιμόθεο. Έχοντας περάσει 10 χρόνια από την κοίμηση του, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης αποδίδει ελάχιστο φόρο τιμής σε μια σπουδαία ιστορική μορφή με εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες στο Ηράκλειο και στη Μεσσαρά και οι οποίες θα κορυφωθούν το Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, μουσικό αφιέρωμα μνήμης και τιμής για τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22 Αυγούστου στις 7 μ.μ. στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν τα Μουσικά Σύνολα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας υπό τη διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Σταυρουλάκη, καθηγητή Ευρωπαϊκής - Βυζαντινής Μουσικής. Στην εκδήλωση θα συμπεριληφθούν ποιήματα του Αρχιεπισκόπου Τιμοθέου, που μελοποίησε και ενορχήστρωσε ο καθηγητής κ. Σταυρουλάκης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο και στη Μεσσαρά τις επόμενες ημέρες και θα κορυφωθούν το Νοέμβριο με την αποκάλυψη προτομών του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κρήτης.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News