Ειδήσεις

Μετά τη γραφειοκρατία ζωντανεύει εκ νέου το κτίριο φάντασμα

Πλέον οι εργασίες προχωρούν ομαλά για το κτίριο που θα στεγάσει σημαντικό μέρος της κοινωνικής, πολιτιστικής δράσης της εκκλησίας Ρεθύμνου.

Μετά από γραφειοκρατικές δυσκολίες και παλινωδίες, εν τέλει οι εργασίες προχωρούν ομαλά κι έτσι το κτίριο που θα στεγάσει σημαντικό μέρος της κοινωνικής και πολιτιστικής δράσης της εκκλησίας του Ρεθύμνου θα αποδοθεί προς χρήση το καλοκαίρι του 2017.

Αυτό το κτίριο μοιάζει να είναι στο στάδιο κατασκευής, όμως δεν είναι κάτι άλλο από το κτίριο που ήδη υπήρχε στο λόφο του Τιμίου Σταυρού στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Έχει απογυμνωθεί και δεν γκρεμίστηκε, αφού εάν ανεγειρόταν νέο κτίριο δε θα μπορούσε να είναι αυτών των διαστάσεων μιας και ο συντελεστής δόμησης είναι πολύ μικρότερος ακόμη και στις μέρες μας στην περιοχή.

 Μέσα στο καλοκαίρι του 2017, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνισή του, έτσι ώστε να φιλοξενήσει κοινωνικές, ποιμαντικές και πολιτιστικές δομές της τοπικής εκκλησίας

Από ξενώνα συγγενών όσων νοσηλεύονται στο γειτονικό νοσοκομείο Ρεθύμνου, μέχρι και συνεδριακές αίθουσες και αίθουσες διδασκαλίας για την σχολή εκκλησιαστικής και βυζαντινής μουσικής της ΙΜΡΑ.

Στο μεσοδιάστημα των εργασιών, ο Σύλλογος Αγάπη που στεγαζόταν στον εν λόγω κτίριο, έχει βρει προσωρινή στέγη σε ένα από τα ακίνητα του μεγάλου δωρητή της τοπικής εκκλησίας, Γεωργίου Τσικόγια, με τα χρήματα του οποίου αναμένεται να στηριχθεί και η λειτουργία των νέων προνοιακών δομών, αλλά και η ενίσχυση των υφιστάμενων, όπως τα 3 συσσίτια που προσφέρουν στους αναξιοπαθούντες πολίτες του Ρεθύμνου ένα πιάτο φαΐ καθημερινά: στους ηλικιωμένους στην ενορία Αγίας Βαρβάρας, στους φοιτητές στην ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και στα μικρά παιδιά στην ενορία της Κυρίας των Αγγέλων.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος, χαίρεται που επιτέλους οι διαδικασίες προχωρούν ομαλά και παρά τις όποιες γραφειοκρατικές και διαδικαστικές καθυστερήσεις, η τοπική κοινωνία και εκκλησία θα έχουν σύντομα ένα κτίριο - αναφορά στη ζωή του τόπου.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια