Ειδήσεις

Απογοητευτήκαν οι επιβάτες, δεμένα τα πλοία λόγω των ανέμων

Οι διακοπές για αδειούχους του 15Αύγουστου που ετοιμάζονταν σήμερα να κάνουν την απόδραση τους προς τα νησιά αναβάλλονται προσωρινά.

Πάγωσαν τα χαμόγελα στους επιβάτες που σκόπευαν να φύγουν παραμονή 15Αύγουστου από το λιμάνι του Ηρακλείου με προορισμό τα νησιά των Κυκλάδων.

Ο "φθινοπωρινός" καιρός, που από χθες επικρατεί στο νησί μας, έβαλε φρένο για σήμερα στα σχέδια των εκδρομέων του 15Αύγουστου και οι θυελλώδεις άνεμοι που επικρατούν στα πελάγη, εντάσεως μέχρι και 9 μποφόρ, έχουν απαγορεύσει από τις πρώτες πρωινές ώρες τον απόπλου των πλοίων με προορισμό Σαντορίνη, Ίο, Νάξο, Πάρο και Μύκονο. Κανονικά ωστόσο έφθασαν τα πλοία από Αθήνα προς Ηράκλειο και αντίστροφα. Ωστόσο όπως έγινε γνωστό λίγες ώρες αργότερα , τα συγκεκριμένα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν αύριο το πρωί κανονικά.

Οι διακοπές ωστόσο για αυτούς που ετοιμάζονταν σήμερα να κάνουν την απόδραση τους προς τα γραφικά νησιά αναβάλλονται προσωρινά και ουδείς γνωρίζει μέχρι στιγμής τις ορέξεις του καιρού και πότε θα κοπάσουν οι άνεμοι για να δώσουν το πράσινο φως του απόπλου των συγκεκριμένων πλοίων ανακουφίζοντας έτσι τους δεκάδες ανθρώπους που περιμέναν πως και πως τη στιγμή της επιβίβασης στα πλοία για να περάσουν ολιγοήμερές διακοπές απαλλασσόμενοι έστω και για λίγο από την καθημερινότητα και τις συνεχείς υποχρεώσεις τους.

Προβλήματα στην ακτοπλοΐα εμφανίστηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας ενώ το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου είχε ήδη ενημερώσει από χθες για το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων ενώ και το neakriti.gr είχε αναφερθεί στα προβλήματα που θα προκύπταν σε ότι έχει να κάνει με τις θάλασσες με δηλώσεις του μετεωρολόγου κ. Λαγουβάρδου.

Όπως επισης έγινε γνωστό λίγο αργότερα, από τις 10:30 το πρωί της Κυριακής τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, πραγματοποιήθηκαν και πάλι κανονικά μετά από άρση του απαγορευτικού απόπλου

Πάντως, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν πριν την αναχώρησή τους με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Η τελευταία ανακοίνωση από το λιμεναρχειο Ηρακλείου αναφέρει:

"ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ TO ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΣΕ ΙΣΧΥ  ΤΗΣ ΕΜΥ  ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟΙ 6 'Η 7 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 7 'Η 8 ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 8 ΣΤΟ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ BOΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 ΣΤΟ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΟΡΕΙΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 8 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 8 'Η 9 ΣΤΟ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟΙ 5 'Η 6 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 22,00 ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 33,00 7 'Η 8 ΣΤΟ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 'Η 7 ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 33,00 7 'Η 8 .ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΛΛΙΜΕΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΙΣΧΥΟΣ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ  ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΑ ΠΛΩΤΑ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΜΙΚΡΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ."

Ποια δρομολόγια δεν διεξήχθησαν

Δεμένα ήταν  τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο.

Στον Πειραιά τέθηκε σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου, με εξαίρεση το Speedrunner το οποίο θα φύγει με καθυστέρηση για Σέριφο, Σίφνο και Μήλο. Κανονικά έγιναν  τα δρομολόγια με προορισμό τον Αργοσαρωνικό.

Δεμένα ήταν και  τα πλοία και στο λιμάνι της Ραφήνας, με προορισμό της Κυκλάδες, όπως και στο Λαύριο, με προορισμό την Κέα και Κύθνο.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη  

Σχόλια