Ειδήσεις

Περιπέτεια εν πλω για 4μελή οικογένεια στα Λινοπεράματα

Τα μέλη της οικογένειας προσπαθούσαν μέσω των κινητών τους να καλέσουν σε βοήθεια άλλά ήταν αδύνατο, τους αντιλήφθηκε πλήρωμα του λιμενικού.

Καρδιοχτύπησε το βράδυ της Παρασκευής μια οικογένεια που ενώ ήταν μέσα σε σκάφος στην περιοχή των Λινοπεραμάτων , μπροστά από τον οικισμό Θησέα, εκείνο υπέστη μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί.

Εντελώς τυχαία από το σημείο περνούσε, που έκανε, περιπολία πλήρωμα του λιμενικού που είδε  τα μέλη της οικογένειας να προσπαθούν να καλέσουν σε βοήθεια μέσω του κινητού τους αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Σε πολύ σύντομο χρονικό με τη βοήθεια των λιμενικών οι επιβαίνοντες με ασφάλεια μετεπιβιβάσθηκαν σε άλλο σκάφος και το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο Λιμένα Παντάνασσας.

Στο περιστατικό μάλιστα αναφέρεται λεπτομερώς ο κ. Μενέλαος Δαφέρμος,λιμενικός,μέσω ανακοίνωσης του προς το neakriti.gr, όπου εκτός την αναφορά που κάνει για τις στιγμές αγωνίας που έζησε η οικογένεια εφιστά και την προσοχή όλων όσοι ασχολούνται με τη θάλασσα ή θα βρεθούν ξαφνικά στην θάλασσα για μπάνιο ή αναψυχή καθώς η θάλασσα όπως λέει δεν παίζει και πολλές φορές μπορεί να αποβεί μοιραία για την ανθρώπινη ζωή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Δαφέρμου

"Χθες βράδυ έγινε ένα περιστατικό στο Κόλπο Λινοπεραμάτων , 200 μέτρα περίπου μπροστά από τον οικισμό Θησέα για όσους γνωρίζουν την περιοχή , που αποδεικνύει ότι η προσοχή στη θάλασσα πρέπει να είναι τεράστια , είτε κάνεις μπάνιο , είτε βόλτα με σκάφος , είτε είσαι στην Κω , στη Χίο , είτε και ακόμα σε μια περιοχή όπως η συγκεκριμένη που προανάφερα , που δεν πιστεύεις ότι θα σου τύχει κάτι δύσκολο , κάτι αναπάντεχο .

Σε περιπολία πληρώματος του Π.Λ.Σ. 745 λίγο πριν νυχτώσει ξαφνικά βλέπουμε α κινητοποιημένο σκάφος από μηχανική βλάβη με 4μέλη οικογένεια επιβαίνοντες . Ο καιρός σχετικά καλός και ήταν περίπου 20:30 . Πλησιάσαμε , μας είπαν ότι προσπαθούσαν να πάρουν 1-2 φίλους τους τηλέφωνο για βοήθεια αλλά καμία ανταπόκριση . Φυσικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με μέριμνα πληρώματος Π.Λ.Σ. 745 , επιβαίνοντες με ασφάλεια μετεπιβιβάσθηκαν σε άλλο σκάφος και το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο Λιμένα Παντάνασσας και το περιστατικό έληξε . Ας πούμε ότι δεν τους έβλεπε το πλήρωμα σκάφους . Φανταστείτε τι κινητοποίηση θα υπήρχε , νύχτα , με 4 επιβαίνοντες και μια περιοχή όπου ναι μεν έχει μικρά κομμάτια παραλίας , έχει όμως και βράχια , και κανείς δεν ξέρει τι απρόοπτη εξέλιξη μπορεί να προκύψει από ένα πολύ εύκολο περιστατικό για πολλούς , κατά τα φαινόμενα . Τα συμπεράσματα πολλά . 1) Ότι επιχειρησιακό μέσο και αν έχεις το αξιοποιείς στο μέγιστο , σαν Υπηρεσία . 2) Για τα πληρώματα Π.Λ.Σ. , αλλά και για όλους τους φίλους που ασχολούνται με την θάλασσα , είτε έχουν σκάφη , είτε ψαρεύουν , είτε κάνουν μπάνιο , είτε ασχολούνται με επιχειρήσεις θαλάσσιων μέσων αναψυχής , τεράστια προσοχή . Με απλές κινήσεις μπορεί να σώσεις ζωές , μπορείς να προλάβεις πάρα πολύ δύσκολες καταστάσεις 3) Με την θάλασσα δεν παίζουμε . Την σεβόμαστε και προσέχουμε πάντα , ελλοχεύουν τεράστιοι κίνδυνοι , συνήθως απρόβλεπτοι .

Φυσικά και νιώσαμε τεράστια ικανοποίηση που έστω και με αυτά τα πενιχρά επιχειρησιακά μέσα , μπορέσαμε και προσφέραμε στην συγκεκριμένη οικογένεια τις υπηρεσίες Λ.Σ. Να ευχαριστήσω τον Κύριο Αντώνη Δρίμη κάτοικο περιοχής Λινοπεραματων , για την άμεση ανταπόκριση του στο κάλεσμα μας για βοήθεια . Και φυσικά δεν ξεχνώ τις ευχαριστίες της οικογένειας , συνέχεια και μετά από αρκετή ώρα λήξης του περιστατικού , κάτι το οποίο μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας."

Σχόλια