Ειδήσεις

Καταφύγιο αδέσποτων ζώων απειλήθηκε από πυρκαγιά σε χωματερή

Η φωτιά στην Ιεράπετρα έκαψε θερμοκηπιακούς όγκους και απείλησε το μοναδικό ιδιωτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων με 160 σκυλιά.

Στις 6.30 τα ξημερώματα σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο Δήμο Ιεράπετρας από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο χώρο προσωρινής εναπόθεσης φυτικών υπολειμμάτων, πάνω από τον καταργημένο ΧΑΔΑ, ο οποίος έχει αποκατασταθεί και θα αποδοθεί για περιβαλλοντικές δραστηριότητες στους δημότες της περιοχής.

Η φωτιά έκαψε μεγάλους όγκους θερμοκηπιακών φυτικών υπολειμμάτων και απείλησε την γύρω περιοχή καθώς και το μοναδικό ιδιωτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Τάκη Προεστάκη, ο οποίος φιλοξενεί περισσότερα από 160 σκυλιά. Ο ίδιος( αλλά και τα ζώα που φιλοξενεί) ήταν πάρα πολύ ανήσυχος , καθώς αν άλλαζε η διεύθυνση των ανέμων θα κινδύνευαν να καούν ζωντανά τα ζώα που έχει στο καταφύγιο του.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δυο επανδρωμένα οχήματα, ο Δήμος Ιεράπετρας με τρία χωματουργικά μηχανήματα και  δύο φορτηγά , τα οποία κουβαλούσαν χώμα για να ταφούν όσα φυτικά υπολείμματα είχαν απομείνει , κατάφεραν μετά από τέσσερις περίπου ώρες να θέσουν υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά και να οργανώσουν την επιτήρηση της μέχρι να σβήσει εντελώς.

?Αυτή η πυρκαγιά , η οποία εκδηλώθηκε στις 6.00 το πρωί , δεν μπορεί παρά να οφείλεται σε εμπρησμό ,θα μας βοηθήσει να πιέσουμε τους αρμόδιους να χρηματοδοτήσουν τη μελέτη κατασκευής της μονάδας κομποστοποίησης των φυτικών υπολειμμάτων,  η οποία είναι έτοιμη από καιρό, μας είπε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ Αργύρης Πανταζής, ο οποίος διέψευσε τις φήμες οι οποίες ενοχοποιούσαν τον ίδιο το Δήμο για τα αίτια της.

Ρεπορτάζ: Νικος Πετάσης

Σχόλια