default-image

"Βουλιάζει" η Κρήτη: Όύτε εισιτήριο ούτε δώματιο για δείγμα

Κρήτη
"Βουλιάζει" η Κρήτη: Όύτε εισιτήριο ούτε δώματιο για δείγμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αεροπλάνα και βαπόρια και ό,τι άλλα μέσα διαθέτουν αδειούχοι του Αυγούστου, μικροί και μεγάλοι, εγκαταλείπουν, έστω και προσωρινά, τον τόπο τους για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου αν και ο καιρός φαίνεται να μην είναι «εν θερμώ» σύμμαχος τους σε αυτά τους σχέδια.

Στην Κρήτη η  κίνηση κορυφώνεται ενώ εκτός του ότι δεν υπάρχει εισιτήριο ούτε για δείγμα, αντίστοιχη εικόνα εμφανίζουν και τα τουριστικά καταλύματα αυτό το διάστημα στο νησί με εναπομείναντα ελεύθερα δωμάτια όχι μόνο να αποτελούν είδος προς εξαφάνιση να μην υπάρχουν ούτε για δείγμα.

Ενώ από την πλευρά τους και οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για την ασφαλή και ομαλή μετακίνηση των εκδρομέων που επιθυμούν να κάνουν τα μπάνια τους και να ξεκουραστούν μακριά από τον τόπο καταγωγής τους.

Σε μια από τις πύλες εισόδου, στο λιμάνι του Ηρακλείου, τις τελευταίες ημέρες δεν πέφτει καρφίτσα. Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα Σάββατο, ενώ, σύμφωνα και με το λιμενάρχη Ηρακλείου κ. Δημήτρη Σαϊτάκη, οι πληρότητες αγγίζουν το 100% στα πλοία της γραμμής, αλλά και στα πλοία που κατευθύνονται προς τα νησιά.

«Περνάμε το τριήμερο με τη μεγαλύτερη κίνηση επιβατών στο λιμάνι για φέτος. Τα πλοία εκτελούν ημερήσια δρομολόγια, ενώ εισιτήρια δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα», δηλώνει στο neakriti.gr ο λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Σαϊτάκης και προσθέτει πως «καλό θα είναι όσοι δεν έχουν βγάλει εισιτήριο να μην επιχειρήσουν να κατέβουν στο λιμάνι πριν πάρουν ένα τηλέφωνο τις ταξιδιωτικές εταιρείες, διότι πιστεύω ότι θα το πράξουν άδικα».

Και οι λιμενικές Αρχές είναι σε πλήρη ετοιμότητα λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ ο λιμενάρχης Ηρακλείου υπογραμμίζει: «Να συστήσουμε στους επιβάτες και αυτοκινητιστές να έχουν υπομονή και να υπακούουν στις οδηγίες των λιμενικών, διότι, βοηθώντας τους, διευκολύνουν και τη δική τους μετακίνηση στο χώρο του λιμανιού».

Στα ύψη ο Ιούλιος

Να σημειωθεί ωστόσο ότι στο λιμάνι του Ηρακλείου υπήρξε αυξημένη κίνηση και το μήνα Ιούλιο, καθώς η κίνηση των επιβατών αυξήθηκε κατά 15% σε σχέση με πέρυσι: δηλαδή 105.000 ταξιδιώτες τον Ιούλιο του 2015 και 119.000 το 2016. Συνολικά υπήρξε και αύξηση στους κατάπλους των πλοίων κατά 10%, από 135 σε 146, ενώ ανάλογο σκηνικό αναμένεται και τον Αύγουστο.

«Εντυπωσιακή είναι επίσης και η κίνηση για την κρουαζιέρα, καθώς το μήνα Ιούλιο του 2015 έφτασαν οι διερχόμενοι επιβάτες τους 22.750 και φέτος τους 373.000, μια αύξηση της τάξης του 60%», υπογραμμίζει στο neakriti.gr o λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Δημήτρης Σαϊτάκης.

Αυξημένα μέτρα

Αυξημένη κίνηση αναμένεται και στα εθνικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα, όπου τα μέτρα της Τροχαίας και αυτό το τριήμερο θα είναι αυξημένα, ενώ από την πλευρά τους και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν πιστά τον ΚΟΚ για την αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών και για μη θρηνήσουμε το εορταστικό τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου εκ νέου θύματα στο βωμό της ασφάλτου.

Το αδιαχώρητο στο "Ν. Καζαντζάκης"

Κορυφώνεται η κίνηση και στο αεροδρόμιο

Το ίδιο σκηνικό και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, όπου παρατηρείται το αδιαχώρητο στις αίθουσες αφίξεων και αναχωρήσεων. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή αερολιμενάρχη Ηρακλείου κ. Γιώργο Ψαραδάκη, «στο αεροδρόμιο Ηρακλείου η κίνηση είναι αυξημένη στο 8% περίπου αυτό το διάστημα έναντι της περυσινής. Διαφαίνεται ότι θα έχουμε πληρότητα που θα αγγίξει ακόμη και το 95%, ωστόσο εμείς είμαστε πανέτοιμοι να αντεπεξέλθουμε και σε αυτό το βαρύ φορτίο, όπως άλλωστε έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια το αεροδρόμιο Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης"».

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News