Ειδήσεις

Φωτιά στο Γεράνι, το ψιλόβροχο σύμμαχος των πυροσβεστών

Η φωτιά γίνεται αντιληπτή από διερχόμενους οδηγούς επί της εθνικής οδού Ρεθύμνου Χανίων καθώς έχει εκδηλώθηκε κοντά στην εθνική οδό.

Αντιμέτωποι με τον πύρινο εφιάλτη που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Γερανίου στο Ρέθυμνο βρέθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού έχοντας ριχτεί λίγο μετά τις 11.30 το πρωί του Σαββάτου στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς.

Μάλιστα η κατάσταση έγινε αντιληπτή από διερχόμενους οδηγούς που κινούνται επί της εθνικής οδού Ρεθύμνου Χανίων καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στην εθνική οδό.

Στο σημείο επιχειρούσαν εξαρχής 13 άνδρες που έφθασαν εκεί με 6 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και τη συνδρομή ενός πεζοπόρου τμήματος ενώ λίγη ώρα αργότερα η κατάσταση καλυτέρευσε και οδήγησε στην αποχώρηση δυο οχημάτων και 3 ανδρών.

Η φωτιά τέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου υπό μερικό έλεγχο έχοντας καταστρέψει 6 στρέμματα χορτολειβαδικής έκτασης  ενώ θετικό το γεγονός ότι στην περιοχή δεν επικρατούσαν ισχυροί βοριάδες αλλά απεναντίας το ψιλόβροχο που έπεσε κατά διαστήματα ευνόησε το έργο για την κατάσβεση όσο το δυνατόν πιο σύντομα του πύρινου μετώπου.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Φωτογραφία αρχείου

Σχόλια