default-image

Συναυλία για τον ντράμερ που χάθηκε σε τροχαίο

Κρήτη
Συναυλία για τον ντράμερ που χάθηκε σε τροχαίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για 6η συνεχόμενη χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυλίσου, "Το You Are What U Do - Κώστας Κουβίδης", ο Δήμος Μαλεβιζίου και η Αρχαιολογική Υπηρεσία Ηρακλείου διοργανώνουν ένα ταξίδι από τη Γη στην Σελήνη... την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στον αρχαιολογικό χώρο της Τυλίσου.

Μια ομάδα ανθρώπων με μουσικές - και οiχι μόνο - διαδρομές από όλο τον κόσμο θα μας χαρίσει μια αξέχαστη βραδιά με jazz standars και κρητικούς ρυθμούς...

Το μοναχικό ταξίδι

Όπως κάθε χρόνο η συναυλία αυτή είναι αφιερωμένη στον ντράμερ Κώστα Κουβίδη και σε όλα τα θύματα των τροχαίων εγκλημάτων που έχασαν τη ζωή τους από τη βία των "δερβίσηδων" της ασφάλτου που υποθάλπεται από μια αδιάφορη ή συνένοχη Πολιτεία. Σε αυτό το μοναχικό ταξίδι των θυμάτων και των οικογενειών τους η μουσική είναι ίσως η μόνη που μπορεί να αποδώσει σεβασμό και να μιλήσει στις καρδιές και στις ψυχές των ανθρώπων. «Μετά τη σιωπή αυτό που είναι πιο κοντά στο να εκφράσει το ανέκφραστο είναι η μουσική» (Aldous Huxley).

«Στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε δυστυχώς για ακόμα μια φορά στη χώρα μας είχαμε αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που χάθηκαν από τροχαία. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αύξηση αυτή στην Κρήτη, με το σύγχρονο Μινώταυρο να κατασπαράζει ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους και κάποιους ιδιαίτερα ταλαντούχους νέους μουσικούς.

Στην επιλογή του μουσικού σχήματος που θα εμφανιστεί φέτος αυτό ήταν κάτι που μέτρησε ιδιαίτερα. Θα παίξουμε για αυτούς, όπως αυτοί έπαιζαν για μας. Και θα ξαναθυμήσουμε πως αυτό που συμβαίνει στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι», αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Η Μαρία Μανουσάκη στο βιολί, ο Κώστας Αναστασιάδης στα τύμπανα, ο Μιχάλης Ευδαίμων στο μπάσο, ο Γιάννης Κιριμκιρίδης στο πιάνο και ο Tigran Sargsyan στα πνευστά είναι μια ομάδα ανθρώπων με μουσικές - και όχι μόνο - διαδρομές από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κρήτη και τη Νέα Υόρκη, από τον Πόντο μέχρι την Καλιφόρνια και την Ινδία, από την Αρμενία μέχρι... μέχρι τη Σελήνη.

Το όνομα του Κώστα σε δρόμο της Τυλίσου

Εντωμεταξύ, με απόφαση του Δήμου Μαλεβιζίου το όνομα του μουσικού Κώστα Κουβίδη θα δοθεί σε δρόμο της Τυλίσου που ξεκινάει από τον αρχαιολογικό χώρο. Στο σημείο αυτό θα πραγματοποιηθεί σχετική τελετή την Τετάρτη 17 Αυγούστου, στις 8:30 μ.μ., παρουσία εκπροσώπων του Δήμου και του Πολιτιστικού Συλλόγου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News