Ειδήσεις

Αυγενάκης: Δεν είπα ποτέ στον Λαμπρινό αυτά που αναφέρει

Την δημόσια διάψευση του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Ηράκλειο κ. Λευτέρη Αυγενάκη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Δημάρχου Βασ. Λαμπρινού περί τηλεφωνήματος.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι μετά από την συνάντηση με τον Αναπλητωτή Υπουργό Μεταναστευτικής κ. Μουζάλα παρουσία του Περιφερειάρχη και ακόμα 3 Δημάρχων από τις ΠΕ Κρήτης δέχτηκε τηλεφώνημα από τον κ. Αυγενάκη, σε έντονο ύφος.

"Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος ζήτησε να μάθει γιατί δεν εκλήθησαν οι υπόλοιποι Δήμαρχοι της Κρήτης και υπό ποία ιδιότητα συνεκάλεσα την σύσκεψη. [...] Αλλά περαιτέρω ο κ. Αυγενάκης είχε το θράσος να καλέσει και μέλη της δημοτικής μου ομάδας, να με καταγγείλει προσωπικά και σε ένα εξ' αυτών τουλάχιστον να πει ότι θα με τελειώσει... και διερωτώμαι. Ποιος είναι ο κ. Αυγενάκης που θα τελειώσει τον εκλεγμένο Δήμαρχο Ηρακλείου;"

Αυγενάκης: "Σε σύγχυση ο Λαμπρινός"

Αμέσως μετά ο Γραμματέας της ΝΔ κ. Αυγενάκης, απάντηση δια της ανακοινώσεως ότι όχι μόνο δεν έχει πει κάτι τέτοιο αλλά και ότι ο κ. Λαμπρινός βρίσκεται σε σύγχυση!

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

"Ο κος Λαμπρινός βρίσκεται σε σύγχυση και είναι εμφανές αυτό.  Δηλώνω δημόσια ότι τον σέβομαι και ουδέποτε είπα τόσο στον ίδιο όσο και σε συνεργάτες του αυτά που περιγράφει στη δήλωση του.

Ξεκαθαρίζω για άλλη μια φορά ότι δεν συμφωνώ με τον τρόπο χειρισμού της επίσκεψης του κ. Μουζάλα στο Ηράκλειο και ό,τι αναφέρθηκε ως "συμφωνία της χθεσινής σύσκεψης" στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου.

Το θέμα το οποίο διαχειρίστηκε με τον κο Μουζάλα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη επιπολαιότητα είναι πολύ μεγαλύτερο από την ενόχληση του. Ας μας απαντήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κος Μουζάλας στα ερωτήματα που από χθες έχω θέσει δημόσια καθώς και στα ερωτήματα που έθεσαν με ανακοίνωση τους πριν λίγη ώρα και οι τέσσερις Πρόεδροι των ΝΟΔΕ της Κρήτης.

Επιθυμούμε να ξέρουμε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος. Η Κρήτη θα αναλάβει το βάρος που της αναλογεί αρκεί να υπάρξει συνεννόηση, σχεδιασμός και σοβαρότητα από πλευράς κυβέρνησης σε αντίθεση με την προχειρότητα που μέχρι σήμερα έχει δείξει.

Ο ανθρωπισμός και η ευαισθησία δεν έχει κομματική απόχρωση. Είναι χρέος μας να βοηθήσουμε και θα το κάνουμε. Η ευθύνη διαχείρισης του μεταναστευτικού είναι πολύ μεγαλύτερη από τυχόν εσωτερικά προβλήματα στο Δήμο Ηρακλείου".

Και δεύτερη απάντηση Λαμπρινού

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου μάλιστα, εξέδωσε και έτερη ανακοίνωση, σχετικά με τα περί... σύγχυσης που αναφέρει ο Βουλευτής.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου σε ουδεμία σύγχυση βρίσκεται. Γνωρίζει πολύ καλά τι λέει και όσα δήλωσε είναι απολύτως αληθή. Καλό θα ήταν λοιπόν την επόμενη φορά που θα του απευθυνθεί ο κ. Αυγενάκης να είναι περισσότερο προσεκτικός.

Σχόλια