default-image

Προσποιήθηκε τον σωματοφύλακα και έκλεψε κινητά 1.500 ευρώ!

Κρήτη
Προσποιήθηκε τον σωματοφύλακα και έκλεψε κινητά 1.500 ευρώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια απίστευτη κομπίνα έχουν σκαρφιστεί επιτήδειοι οι οποίοι αφού κερδίσουν την εμπιστοσύνη υπαλλήλων ή ιδιοκτητών καταστημάτων με είδη τεχνολογίας, θέτουν σε εφαρμογή το κατά τα άλλα παμπόνηρο σχέδιό τους.

Αναφέρουν ότι είναι σωματοφύλακες ή μέλη της ιδιωτικής φρουράς γνωστών μεγαλοεπιχειρηματιών και ότι θα ήθελαν να αγοράσουν ένα ακριβό κινητό για εκείνους. Μέχρι εδώ όλα βαίνουν φυσιολογικά! Το κόλπο τους ξεκινάει από την στιγμή που ζητούν από τους υπαλλήλους να επισκεφθούν το ξενοδοχείο που έχει καταλύσει ο επιχειρηματίας για να δει τα κινητά και να αποφασίσει μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας, πιο θέλει.

Όσοι βέβαια κάνουν το λάθος και το δεχτούν… πέφτουν στα «δίχτυα» τους ανεπιστρεπτί!

Έκλεψαν κινητά 1.500 ευρώ από το Ηράκλειο

Αδυνατεί να πιστέψει ο ιδιοκτήτης και οι υπάλληλοι ενός καταστήματος με είδη τεχνολογίας στο Ηράκλειο, πως έπεσαν θύματα της συγκεκριμένης απάτης. Κάτι βέβαια που δείχνει και το πόσο καλά παίζουν το «παιχνίδι» τους.

Συγκεκριμένα, ο κύριος της παραπάνω φωτογραφίας επισκέφθηκε το κατάστημα τις τελευταίες ημέρες και αφού συστήθηκε ως ο «ύπατος» υπεύθυνος για την ασφάλεια του γνωστού εφοπλιστή Βίλλυ Παναγιωτίδη (σ.σ. υπαρκτό πρόσωπο), εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει για λογαριασμό του ένα ακριβό κινητό.

Μετά από μια καλοστημένη παράσταση μπροστά σε υπαλλήλους και ιδιοκτήτη ο εν λόγω κύριος ζήτησε να επισκεφθεί κάποιος από το κατάστημα το δωμάτιο του ξενοδοχείου για να παρουσιάσει τις συσκευές.

Όπερ και εγένετο! Άνθρωπος του καταστήματος όντας ανυποψίαστος και έχοντας στην κατοχή του δύο κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και αξίας που ξεπερνά τα 1.500 ευρώ έφτασε σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Συναντήθηκε με τον «δήθεν» υπεύθυνο ασφαλείας του κ. Βίλλυ Παναγιωτίδη και περίμενε να πληρωθεί. Την ίδια ώρα ο «δαιμόνιος» απατεώνας προσποιήθηκε ότι μίλησε στο τηλέφωνο μετά από κλήση που δέχθηκε με τον ίδιο τον εφοπλιστή και του ζήτησε να μεταφέρει τα κινητά στο δωμάτιό του για να τα εξετάσει.

Αρχικά όπως εξομολογείται στο neakriti.gr, ο άνθρωπος του καταστήματος ζήτησε να πληρωθεί και μετά να παραδώσει τα κινητά. Κάτι που βεβαίως βεβαίως δεν έγινε δεκτό. Ο απατεώνας είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του και παίρνοντας τις πανάκριβες συσκευές για να τις παρουσιάσει δήθεν στον πλούσιο επιχειρηματία… τράπηκε σε φυγή χωρίς να γίνει αντιληπτός!

Στις έρευνες και η Αστυνομία

Μόλις κατάλαβαν τι έχει συμβεί, ιδιοκτήτης και υπάλληλοι ζήτησαν άμεσα την βοήθεια της Αστυνομίας αλλά και του ξενοδοχείου για την εξακρίβωση των στοιχείων του απατεώνα.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εν λόγω άνδρας με τη βοήθεια συνεργών, «χτυπούν» σε όλη την Ελλάδα λέγοντας ότι είναι υπεύθυνοι ασφαλείας επιχειρηματιών για να αποσπάσουν πανάκριβα κινητά τηλέφωνα!

Η δράση τους αποτελεί αντικείμενο έρευνας, με τις Αρχές να βρίσκονται στα ίχνη τους ενώ απ' ότι φαίνεται χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους στοιχεία στα ξενοδοχεία που καταλύουν, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί πλήρως.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News