default-image

Πυρ και μανία οι ΝΟΔΕ Κρήτης για τη σύσκεψη υπό το Μουζάλα

Κρήτη
Πυρ και μανία οι ΝΟΔΕ Κρήτης για τη σύσκεψη υπό το Μουζάλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έχουν τέλος οι αντιδράσεις γύρω από τη χθεσινή σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης υπό τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα μέσα από την οποία ανακοινώθηκε και το γεγονός ότι επισήμως η Κρήτη μπαίνει στο κάδρο της φιλοξενίας μεταναστών.

Σήμερα σειρά είχαν οι ΝΟΔΕ της Κρήτης . Συγκεκριμένα στην έκδοση από κοινού ανακοίνωσης προχώρησαν οι ΝΟΔΕ Ηρακλείου, Χανίων , Ρεθύμνου και Λασιθίου εκφράζοντας έντονους προβληματισμούς για την υποδοχή στην Κρήτη 2000 προσφύγων που αλλά και για τις παρουσίες και απουσίες στη χθεσινή, εν κρυπτώ όπως την χαρακτηρίζουν, σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης και για ποιο λόγο αποκλειστήκαν οι Δήμαρχοι της Κρήτης πλην των τεσσάρων αλλά και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερο καυστικό ύφος προχωρούν σε μία σειρά από ερωτήματα με εξαπολύοντας ευθείες βολές τόσο από προς τον κ.Μουζάλα όσο και συνολικά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ζητώντας την αποχώρησης της.

Αναλυτικότερα αναφέρεται

"Με έκπληξη παρακολουθούμε μία ακόμη αποστολή κυβερνητικού στελέχους ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ στο νησί μας. Αυτή τη φορά απεσταλμένος στην Κρήτη ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Αφού συναντήθηκε με πρόσωπα της επιλογής του σε μία κλειστή και εν κρυπτώ σύσκεψη στο Ηράκλειο χθες, με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «αποφάσισαν ομόφωνα με την παρουσία δημάρχων και τοπικών βουλευτών την υποδοχή των πρώτων 2.000 μεταναστών στην Κρήτη αμέσως μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου».

Δημιουργούνται όμως εύλογα ερωτήματα και η κοινωνία της Κρήτης αναμένει να απαντηθούν, τόσο από τον κ. Μουζάλα όσο και από τον ίδιο το πρωθυπουργό κ. Τσίπρα.

1) Γιατί  όλους αυτούς τους μήνες δεν έχει γίνει διαχωρισμός προσφύγων - παράνομων μεταναστών;

2) Γιατί  καθυστερεί απελπιστικά η μετεγκατάσταση προσφύγων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες;

3) Γιατί δεν έχουν δημιουργηθεί προαναχωρησιακά κέντρα για να επαναπροωθηθούν οι παράνομοι μετανάστες;

4) Γιατί δεν έχουν απορροφηθεί τα ανάλογα ευρωπαϊκά κονδύλια με αποτέλεσμα να πληρώνει και αυτόν το λογαριασμό ο Έλληνας φορολογούμενος;

5) Ποιος ο συνολικός σχεδιασμός από πλευράς κυβέρνησης για την διαχείριση αυτού του διαρκώς διογκούμενου προβλήματος;

6) Γιατί από την χθεσινή σύσκεψη στο Ηράκλειο παρουσία του κ. Μουζάλα αποκλείστηκαν οι δήμαρχοι όλης της Κρήτης πλην των τεσσάρων πρωτευουσών δήμων;

7) Με ποια λογική και από που ορμώμενοι απέκλεισαν τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

8) Πως καταλήγουν στον αριθμό των 2.000 μεταναστών; Βάση ποιων «πληθυσμιακών κριτηρίων»;  Έχουν εντοπίσει χώρους και αν ναι, που; Υπάρχουν προϋποθέσεις και ποιες είναι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην κοινωνία της Κρήτης;

Η Νέα Δημοκρατία, έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης του μεταναστευτικού, την οποία πρόταση και η κυβέρνηση και οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους.

Η Κρήτη δεν σας ανήκει πολιτικά!

Η Χώρα και οι πολίτες της δεν σας εμπιστεύονται πλέον!

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του προκαλούν ζημιά στο τόπο και γίνονται καθημερινά όλο και πιο επικίνδυνοι! Φύγετε!"

Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News