default-image

Έρχεται τριήμερο με έντονα μελτέμια και κατά τόπους βροχές

Κρήτη
Έρχεται τριήμερο με έντονα μελτέμια και κατά τόπους βροχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριήμερο του 15Αύγουστου  με άστατο καιρό περιμένει τους Κρητικούς  καθώς ο καιρός φαίνεται να αλλάζει όψη και αν και καλοκαίρι αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους οι κατά τόπους βροχοπτώσεις στους ορεινούς όγκους του νησιού αλλά και ένα ιδιαιτέρως ενισχυμένο μελτέμι που δεν αποκλείεται να δημιουργήσει προβλήματα στις μετακινήσεις και γενικότερα στα σχέδια των εκδρομέων.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Κώστα Λαγουβάρδο  ,αν και σήμερα η θερμοκρασία θα φθάσει τους  33 βαθμούς  στην Κρήτη και τοπικά στη Ν. Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη,από αύριο αναμένεται σταδιακή αλλαγή του καιρού με μία πιο έντονη δόση δροσιάς . Στα ορεινά κυρίως δεν θα λείψουν οι βροχές σε κάποιες περιοχές ενώ σε αυτό που θέλω να δώσω έμφαση είναι οι ισχυροί άνεμοι 7-8 μποφωρ στη Νότια Κρήτη. Σε αυτό ακριβώς το σημείο θέλω να εφιστήσω  και την προσοχή όλων όσοι πρόκειται είτε να ταξιδέψουν είτε βρεθούν στις παράλιες του νησιού κυρίως στα νότια, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς το μελτέμι μπορεί και να προκαλέσει προβλήματα .

Στην υπόλοιπη Ελλάδα σήμερα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες και τις θερμές ώρες της ημέρας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά τμήματα περιμένουμε την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016. Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες και Βόρεια Εύβοια, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύκτας θα επηρεάσουν την Κεντρική, βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και τη Βόρεια Πελοπόννησο.

Ενδεικτικά οι προβλέψεις και στους 4 νομούς της Κρήτης σύμφωνα με το meteo.gr

Στο Ηράκλειο σήμερα αίθριος θα είναι ο καιρός , με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 28 έως 32 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους ως 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. Για το  Σάββατο  ο καιρός θα είναι αρκετά συννεφιασμένος, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 26 έως 27 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους ως 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με αραιή συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 25 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Στα Χανιά η καιρική εικόνα θα είναι καλύτερη, με την θερμοκρασία σήμερα να κυμαίνεται από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους ως 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία στους 25 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. Για το Σάββατο 13/8, θα υπάρχουν λίγα σύννεφα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 26 έως 27 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με τοπική συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 23 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Στο Ρέθυμνο υπάρχει μικρή πιθανότητα βροχής το Σάββατο ενώ η θερμοκρασία θα πέσει φθάνοντας τους 25 βαθμούς κελσίου . Αν και σήμερα οι καιρικές συνθήκες είναι καλές με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους έντασης 3 μποφόρ, το  Σάββατο ο καιρός θα είναι βροχερός, με θερμοκρασία να φτάνει τους 26 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Στο Λασίθι σήμερα ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 31 βαθμούς κελσίου ωστόσο από αυριο το σκηνικό αλλάζει με έντονα διαστήματα συννεφιάς και βροχοπτώσεων και  την θερμοκρασία να πέφτει  στους 24 βαθμούς κελσίου.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News