default-image

Αναβλήθηκε η προπόνηση της Αρούκα λόγω πυρκαγιάς

Ποδόσφαιρο
Αναβλήθηκε η προπόνηση της Αρούκα λόγω πυρκαγιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Πορτογαλία με την πυρκαγιά να επιβάλλει τη ματαίωση της προπόνησης της προσεχούς αντιπάλου του Ολυμπιακού, Αρούκα, την Πέμπτη, τις φλόγες να απειλούν το σπίτι του προέδρου και παίκτες να συνδράμουν στην κατάσβεση.

Δραματική είναι η κατάσταση στην Πορτογαλία με τους πυροσβέστες να τίθενται αντιμέτωποι με πολλά πύρινα μέτωπα. Στην Αρούκα, προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού για τα playoffs του Europa League, ματαιώθηκε η προπόνηση της Πέμπτης εξαιτίας των καπνών που προκάλεσε η πυρκαγιά, η οποία πλήττει την περιοχή.

Ο τεχνικός των "αρουκένσες", Λίτο Βιντιγκάλ, αποφάσισε τη ματαίωσή της προκειμένου να προστατευθούν οι παίκτες, παρά το γεγονός ότι την Κυριακή η ομάδα του ετοιμάζεται για την πρώτη αγωνιστική της Primeira Liga με αντίπαλο την Μποαβίστα, εκτός έδρας στο "Εστάδιο ντο Μπέσα". Για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί η προπόνηση να διεξαχθεί στην Γκάια, σε γήπεδο το οποίο ακόμη δεν έχει οριστεί.

Η κατοικία του προέδρου της πορτογαλικής ομάδας, Κάρλος Πίνιο, απειλήθηκε από τις φλόγες. Στην αποτροπή των χειροτέρων, συνέδραμαν ποδοσφαιριστές, οι γυναίκες αυτών αλλά και μέλη του τεχνικού επιτελείου.

"Είμαστε μια οικογένεια και το δείξαμε. Είμαι πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι ήρθαν και βοήθησαν. Ήρθαν παίκτες, προπονητές, μέχρι και οι γυναίκες των παικτών. Νόμιζα ότι θα έχανα όλα όσα είχα", υποστήριξε ο Πίνιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος εξέπεμψαν και οι δηλώσεις του αρχηγού της Αρούκα και πρώην παίκτη του Άρη, Νούνο Κοέλιο: "Είναι δύσκολες καταστάσεις και η ενότητα δίνει δύναμη. Η ομάδα είναι μια οικογένεια. Είμαι σίγουρος ότι όλοι όσοι είχαν τη δυνατότητα να βοηθήσουν ήταν εκεί".

Η Αρούκα μέσα σε όλα αυτά έχει το μυαλό της και στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για τα playoffs του Europa League, την ερχόμενη Πέμπτη. Ανεξαρτήτως της αξίας του εισιτηρίου, ένα ευρώ ανά τεμάχιο θα καταλήξει στο ταμείο των "Εθελοντών Πυροσβεστών", σε μια συμβολική κίνηση αναγνώρισης της συνδρομής τους στο κατασβεστικό έργο.

ΠΗΓΗ: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News