default-image

Μαστοράκης: Δεν ήμασταν στη σύσκεψη, δεν θα έρθουν πρόσφυγες

Κρήτη
Μαστοράκης: Δεν ήμασταν στη σύσκεψη, δεν θα έρθουν πρόσφυγες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την δική του άποψη για την φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη εξέφρασε και ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Μαστοράκης,  υπογραμμίζοντας ότι αφού δεν προσκλήθηκε ο ίδιος στη σημερινή σύσκεψη, τότε η Χερσόνησος είναι έξω από το κάδρο της φιλοξενίας.

 Ο κ. Μαστοράκης καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV μετά και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί αλλά και τις ανακοινώσεις από Περιφέρεια Κρήτης και Λότζια υποστήριξε συγκεκριμένα:

,θεωρώ  ότι αυτό θα πρέπει να μας ενδιαφέρει ελάχιστα τώρα .

Μπαίνει άκαιρα το ζήτημα στο τραπέζι και οι2000 πρόσφυγες  πρέπει να μοιραστούν στους 4 συμμετέχοντες στη σύσκεψη δημάρχους  της Κρήτης. Από τη στιγμή που εμείς δεν προσκλήθηκαν δεν νομίζω ότι είναι σωστό να μπούμε στη διαδικασία να σκεφτούμε αν θα μπούμε και εμείς σε αυτό το παιχνίδι

Σαφώς και δεν ήμαστε έτοιμοι, δεν ξέρω αν οι 3 μήνες είναι αρκετοί για να κατασκευαστούν τέτοιοί χώροι  που απαιτούνται , ο δήμος χερσονήσου  θωρώ ότι πρέπει να απέχει από αυτήν την διαδικασία.

Θέλω να πιστεύω  ότι από εδώ και στο εξής θα λάβουμε σοβαρά υπόψιν αυτά που έχουν συζητήσει προγενέστερα και να μη μπούμε στη διαδικασία να υποδεχτούμε εσωτερικοί μετακίνηση  μεταναστών στο νησί.  

Δεν μπορούν να δεσμευτούν οι δήμοι εφόσον δεν συμμετείχαν στην διαδικασία και επομένως αφού δεν προσκληθήκαμε αυτό το ζήτημα δεν θα μας ακουμπήσει.

Τα πράγματα μπαίνουν πολύ αιφνιδιαστικά δεν θα κρίνω την πρωτοβουλία Λαμπρινού.

Επιμέλεια:  Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News