Ειδήσεις

Εξηγήσεις Λαμπρινού για τη σύσκεψη που προκάλεσε αντιδράσεις

Η Λότζια εξηγεί πώς, από ποιον ζητήθηκε η σύσκεψη , ποιοί προσκλήθηκαν και για ποιόν λόγο δεν ζητήθηκε να παραστούν άλλα πρόσωπα και φορείς.

Αλλεπάλληλες είναι οι ανακοινώσεις που φθάνουν στα ειδησεογραφικά γραφεία με αιχμή του δόρατος την επίμαχη σύσκεψη για το προσφυγικό και την υποδοχή προσφύγων στο νησί μας και η οποία έγινε το πρωί στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα.

Μετά τις σχετικές διευκρινίσεις που δόθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης, τις αιχμηρές ανακοινώσεις του γραμματέα της Π.Ε της Ν.Δ και βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, τη δήλωση του πρώην δημάρχου Αλικαρνασσού και δημοτικού συμβούλου της παράταξης "Ανοικτοί Ορίζοντες" Βαγγέλη Σισαμάκη  και την αυριανή κάθοδο στο Ηράκλειο του υπουργού Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή,η Λότζια προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης αναφερόμενη στο πώς από ποιον ζητήθηκε η σύσκεψη , ποιοι προσκλήθηκαν και για ποιο λόγο δεν ζητήθηκε να παραστούν βουλευτές, πολιτικά κόμματα και άλλα πρόσωπα.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Δήμου αναφέρει:  

"Προ ημερών,  ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ.Μουζάλας ζήτησε από τον Δήμαρχο Ηρακλείου να προσκαλέσει σε ενημερωτική σύσκεψη  τους δημάρχους των πρωτευουσών των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Άγιος Νικόλαος), υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Κρήτης.

Πράγματι, ο Δήμαρχος Ηρακλείου ενημέρωσε  τον Περιφερειάρχη και καθορίστηκε η 11η Αυγούστου ως ημερομηνία της συσκέψεως.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου ουδένα  άλλο βουλευτή, πολιτικό κόμμα ή πρόσωπο προσκάλεσε , αφού η πρωτοβουλία της συσκέψεως δεν άνηκε στον ίδιο. "

Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια