default-image

Διευκρινίσεις από Περιφέρεια για τη προσφυγική σύσκεψη

Κρήτη
Διευκρινίσεις από Περιφέρεια για τη προσφυγική σύσκεψη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μορφή χιονοστιβάδας φαίνεται να λαμβάνουν αντιδράσεις και τοποθετήσεις ,γύρω από τη σημερινή συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, για τη φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη. Μετά την αιχμηρές ανακοινώσεις του γραμματέα Π.Ε της Ν.Δ  Λευτέρη Αυγενάκη, σειρά είχε η Περιφέρεια Κρήτης που μέσω του γραφείου Τύπου της απέστειλε ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ προχωρώντας  σε διευκρινίσεις γύρω από τη επίμαχη σύσκεψη.

Όπως διευκρινίζεται η συνάντηση ζητήθηκε και έγινε στην Περιφέρεια από τον Δήμαρχο Ηρακλείου και Πρόεδρο της ΠΕΔ Βασίλη Λαμπρινό μετά από πρόταση του κ. Μουζάλα στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ηρακλείου και οι Δημάρχων των πρωτευουσών των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης. Ενώ ουδεμία πρόσκληση δεν έγινε εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης σε Βουλευτές ή άλλους θεσμικούς εκπροσώπους.

Αναλυτικότερα αναφέρεται :

"Αναφορικά με τη σημερινή συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης υπό τον Αν. Υπουργό αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, για τη φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη, το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας διευκρινίζει, ότι, η συνάντηση ζητήθηκε και έγινε στην Περιφέρεια από τον Δήμαρχο Ηρακλείου και Πρόεδρο της ΠΕΔ Βασίλη Λαμπρινό μετά από πρόταση του κ. Μουζάλα στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ηρακλείου και οι Δημάρχων των πρωτευουσών των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης.

Ουδεμία πρόσκληση δεν έγινε εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης σε Βουλευτές ή άλλους θεσμικούς εκπροσώπους.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να γίνει μια νέα διευρυμένη συνάντηση με όλους τους δημάρχους της Κρήτης για την επιλογή των χώρων φιλοξενίας των προσφύγων.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στη δήλωση του στα ΜΜΕ, η Κρήτη επωμίζεται το μερίδιο που της αναλογεί και ότι μέχρι στις 20 του Σεπτέμβρη θα υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση με όλους τους Δημάρχους της Κρήτης για την καλύτερη  διαχείριση των ανθρώπων που θα έρθουν στο νησί μας."

Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News