default-image

Απάτη με δήθεν υπαλλήλους της Microsoft και στην Κρήτη!

Κρήτη
Απάτη με δήθεν υπαλλήλους της Microsoft και στην Κρήτη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τους υπαλλήλους της Microsoft υποκρίνονται άγνωστοι που τηλεφωνούν σε ανυποψίαστα θύματα τους και στην Κρήτη, για να αποσπάσουν ευαίσθητα στοιχεία.

Σύμφωνα με πολίτη που μιλάει στο neakriti.gr και του έχει συμβεί δύο φορές, οι επιτήδειοι κατά πάσα πιθανότητα είναι ινδικής καταγωγής καθώς η προφορά τους προδίδει, ειδικά αν είσαι λίγο υποψιασμένος.

«Hello, we are from Microsoft. You are hacking victim. Could you please give us your personal data?. Γεια σας, είμαστε από τη Microsoft και θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι έχετε πέσει θύμα χάκερ! Μπορείτε να μου δώσετε κάποια από τα στοιχεία σας για επιβεβαίωση;» είναι μερικά από τα λόγια που αναφέρουν όταν τηλεφωνήσουν, με σπαστά αγγλικά.

Αν βέβαια κάποιος κάνει το λάθος και πιστέψει ότι του τηλεφωνούν πράγματι από την Microsoft -λες και ο παγκόσμιος κολοσσός θα έπαιρνε έναν έναν τους χρήστες των windows για προσωπική ενημέρωση- τότε κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα που μπορεί να καταλήξουν τα στοιχεία του.

Ο πολίτης που κάνει την καταγγελία μέσω του neakriti.gr, παραδέχεται ότι κατάλαβε αμέσως πως πρόκειται για απάτη και έπραξε… τα δέοντα! «Ok thank you, I will call the authorities! Εντάξει σας ευχαριστώ θα μιλήσω τώρα με τις Αρχές!» με αυτή τη φράση φαίνεται πως τους απέτρεψε από το να τηλεφωνήσουν ξανά. Μάλλον στην ιδέα πως μπορεί κάποιος να τους εντοπίσει σταμάτησαν την δράση τους.

Πάντως και από περιστατικά που έχουν συμβεί κατά το πρόσφατο παρελθόν, οι Αρχές εφιστούν την προσοχή στους χρήστες των υπόλογιστών και να καταγγέλουν στην Αστυνομία ενδεχόμενες κυβερνοεπιθέσεις.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News