Ειδήσεις

Πορτοκαλί φανάρια με αυτόνομη ενέργεια στους Αθανάτους

Στα πλαίσια της βελτίωσης του επίπεδου οδικής ασφάλειας του εθνικού δικτύου της Κρήτης με επιπλέον σήμανση πέραν της υφιστάμενης και στα πλαίσια του 12ου  Υποέργου: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΑΛΑΜΠΩΝ ΦΑΝΩΝ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΡΗΤΗΣ», προβλέπεται η τοποθέτηση προειδοποιητικών ιστών φωτεινής σηματοδότησης με αναλάμποντα φανάρια στα πιο επικίνδυνα σημεία του Εθνικού Οδικού Δικτύου.

Συγκεκριμένα, ανακοινώνεται ότι από την Παρασκευή 12 Αυγούστου το συνεργείο συντήρησης της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης έχει εγκαταστήσει και παραδώσει σε λειτουργία προειδοποιητικά (πορτοκαλί) φανάρια σηματοδότησης στους κόμβους Αθανάτων και Δαφνών επί της Εθνικής Οδού Ηρακλείου - Μοιρών.

Στους κόμβους αυτούς έχουν τοποθετηθούν αυτόνομα φανάρια LED φωτεινής σηματοδότησης με φωτοβολταϊκό πάνελ. Η Δ/νση Τεχνικών Έργων καλεί τους διερχόμενους οδηγούς να είναι προσεκτικοί στην υπάρχουσα σήμανση, καθώς στα σημεία αυτά υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ατυχήματος εξαιτίας των υψηλών ταχυτήτων που αναπτύσσουν οι οδηγοί.

Σχόλια