Ειδήσεις

Ραγδαίες εξελίξεις για το προσφυγικό - Επέστρεψε ο Τσίπρας

Εκτάκτως επιστρέφει από τις καλοκαιρινές του διακοπές ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αναμένεται να βρεθεί στο Πρωθυπουργικό του γραφείο.

Μετά το Δεκαπενταύγουστο το Μαξίμου πρέπει να διαχειριστεί μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει έντονος προβληματισμός και ανησυχία για την αυξητική τάση των προσφυγικών ροών στα νησιά, όπου ήδη βρίσκονται εγκλωβισμένοι πάνω από 10.000 μετανάστες.

Στο Μαξίμου παρακολουθούν τις εξελίξεις στο προσφυγικό όσον αφορά τη στάση της Τουρκίας, ενώ ανησυχία εξακολουθεί να προκαλεί το γεγονός ότι οι μετεγκαταστάσεις των προσφύγουν κινούνται με αργούς ρυθμούς.

Ήδη σχεδιάζονται ακόμα και βελτιώσεις των συνθηκών φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα με λιγότερα κέντρα και περισσότερα διαμερίσματα για την διαμονή τους, ενώ ταυτόχρονα οι κ.κ. Γιάννης Μουζάλας και Δημήτρης Βότσας ετοιμάζουν ένα έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης όπως αναφέρει το news.gr, σε περίπτωση που η Τουρκία αφήσει και πάλι ενεξέλεγκτες τις ροές προς την Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αργά σήμερα το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει ένα διάλειμμα από τις ολιγοήμερες διακοπές του και θα βρεθεί στο Μαξίμου, ενώ την Παρασκευή αναμένεται από το γραφείο του να έχει μια συνολική ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του προσφυγικού και το σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων ενόψει της ΔΕΘ.

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μουζάλα

Από τις 9 το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη στην Περιφέρεια υπό την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα και των αιρετών όλης της Κρήτης για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι πόρτες είναι ερμητικά κλειστές, ενώ φαίνεται να επανακαθορίζεται ο ρόλος του νησιού για την συμβολή του στο θέμα.

Πάντως αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πως θα το χειριστούν οι τοπικές Αρχές ένα φλέγον ζήτημα για όλη την Ελλάδα, την ώρα που άλλες περιοχές έχουν πληρώσει το "μάρμαρο" εν αντιθέσει με την Κρήτη.

Σχόλια