default-image

Φοβούνται να φύγουν για Δεκαπενταύγουστο υπό το φόβο κλοπών

Κρήτη
Φοβούνται να φύγουν για Δεκαπενταύγουστο υπό το φόβο κλοπών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεράστια αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και της Χερσονήσου εξαιτίας των απανωτών κρουσμάτων διαρρήξεων. Αδίστακτοι επιτήδειοι μπαίνουν σε σπίτια την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους απουσιάζουν, αρπάζοντας χρήματα, κοσμήματα και ό,τι άλλο τους "γυαλίσει"...

Η έκδηλη ανησυχία που επικρατεί στους κατοίκους των εν λόγω περιοχών γίνεται ακόμη πιο έντονη, καθώς, όσο πλησιάζουμε στο Δεκαπενταύγουστο, οι πολίτες αρχίζουν να εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα του νησιού για να περάσουν τις γιορτινές αυτές μέρες εκτός πόλης, ανησυχώντας για τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της "Νέας Κρήτης", το τελευταίο διάστημα άγνωστοι "χτύπησαν" σε οικίες στους οικισμούς των Γουρνών και των Κάτω Γουβών, συνολικά πέντε φορές μέσα σε έξι μέρες, αφαιρώντας κάθε φορά χρηματικά ποσά μεγαλύτερα των 5.000 ευρώ.

Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι οι κάτοικοι του Ηρακλείου αισθάνονται πιο ασφαλείς: Προχθές, άγνωστοι εισέβαλαν σε γκαρσονιέρα στο κέντρο της πόλης, την ώρα που ο ένοικός της είχε πάει με την παρέα του στη θάλασσα, κλέβοντας έναν... καναπέ. Εξάλλου, την ίδια ημέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, γείτονας του παθόντος έπεσε - και αυτός - θύμα διάρρηξης, καθώς άγνωστοι του "άνοιξαν" το αυτοκίνητο κλέβοντας από το εσωτερικό του διάφορα αντικείμενα.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Την περασμένη εβδομάδα, είχαμε τουλάχιστον πέντε κρούσματα κλοπών σε Γούρνες και Κάτω Γούβες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο περιστατικά συνέβησαν στην περιοχή των Κάτω Γουβών και τα υπόλοιπα τρία στις Γούρνες. Και στις πέντε αυτές διαρρήξεις, οι δράστες μπήκαν στα σπίτια την ώρα που έλειπαν από αυτά οι ιδιοκτήτες τους, με τη χρηματική αξία της "λείας" τους να ξεπερνά τα 50.000 ευρώ.

Οι "ποντικοί" φαίνεται ότι παρακολουθούσαν τις κινήσεις των ιδιοκτητών και "χτυπούσαν" όταν αυτοί έλειπαν από τα σπίτια τους. Κοινή συνισταμένη σε όλα τα περιστατικά είναι το ότι οι δράστες έκαναν άνω-κάτω τα σπίτια στα οποία εισέβαλαν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μάλιστα, βρέθηκαν κατεστραμμένα τα στρώματα στα κρεβάτια των εν λόγω οικιών, καθώς οι διαρρήκτες έψαχναν - προφανώς - για χρήματα...

Η μεγαλύτερη "μπάζα" των "ποντικών" έγινε σε ένα από τα πέντε σπίτια, από το οποίο έφυγαν παίρνοντας μαζί τους το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ! Εξάλλου, οι επιτήδειοι δεν αρκούνταν στα λεφτά, ξαφρίζοντας - μεταξύ άλλων - και κοσμήματα...

Πριν από μερικές ώρες πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε τέσσερις υποθέσεις κλοπών οι οποίες έγιναν από τα τέλη του περασμένου Απριλίου έως και την προηγούμενη Παρασκευή. Ειδικότερα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ηρακλείου προχώρησαν στη σύλληψη τριών ντόπιων, εκ των οποίων ο ένας ήταν ανήλικος!

Πρόκειται για δύο γυναίκες 41 και 36 ετών κι έναν πιτσιρικά 16 χρονών, οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία της «κλοπής». Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις συλληφθέντες πιάστηκαν επ' αυτοφώρω σε περιοχή του δήμου Χερσονήσου την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν το σπίτι 55χρονου ντόπιου.

Από την προανάκριση που ακολούθησε της σύλληψής τους, προέκυψε ότι τα τρία άτομα είχαν εισβάλει από τις 24 Απριλίου μέχρι τις 5 Αυγούστου σε τέσσερα ακόμη σπίτια σε Ηράκλειο και Χερσόνησο, κλέβοντας χρήματα και κοσμήματα.

Άγιος Μηνάς: Θύμα κλοπής δύο ένοικοι στην ίδια πολυκατοικία

Στο μεταξύ, αναστάτωση από τα κρούσματα κλοπών επικρατεί και στο κέντρο του Ηρακλείου, καθώς δύο ένοικοι της ίδιας πολυκατοικίας, στην περιοχή του Αγίου Μηνά, φέρονται να έπεσαν θύματα κλοπής. Ο ένας εξ αυτών, ένας φοιτητής, είχε πάει στη θάλασσα μαζί με φίλους του, τους οποίους φιλοξενεί στο σπίτι που νοικιάζει. Κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης απουσίας τους, άγνωστοι μπήκαν στην αυλή της γκαρσονιέρας και έκλεψαν έναν καναπέ.

Ο φοιτητής έμεινε άναυδος, καθώς, επιστρέφοντας σπίτι, διαπίστωσε αφενός ότι έλειπε το έπιπλο και αφετέρου ότι οι δράστες δεν είχαν αρπάξει κάτι άλλο! Εξάλλου, ένοικος διαμερίσματος της ίδιας πολυκατοικίας με το νεαρό έπεσε - επίσης - θύμα διάρρηξης. Στην περίπτωσή του, ωστόσο, οι δράστες δεν μπήκαν στο σπίτι του, αλλά παραβίασαν το αυτοκίνητό του, αρπάζοντας διάφορα αντικείμενα που είχε στο εσωτερικό του.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News