Ειδήσεις

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο σπίτι της Άννας Κορακάκη (video)

Δάκρυσε η Ελλάδα με το χρυσό κορίτσι του αθλητισμού που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο, γλέντι μέχρι πρωίας στο σπίτι της στη Δράμα.

Απερίγραπτά τα συναισθήματα στο σπίτι της Άννας Κορακάκη,στη Δράμα, που χθες βράδυ κατάφερε να ανεβάσει την Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλί της βάθρου στους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο κάνοντας παράλληλα υπερήφανους όλους τους Έλληνες.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες του. Αγωνία σιωπή και προσευχές να πάνε όλα καλά. Δευτερόλεπτα αργότερά χαμόγελα χαρά ενθουσιασμός ικανοποίηση, συγκίνηση από την μητέρα της Φωτεινή , τον αδερφό της Διονύση και δικούς τους ανθρώπους που θέλησαν να παρακολουθήσουν όλοι μαζί το μεγάλο τελικό που έδωσε στην Άννα το δεύτερο και πιο σημαντικό μετάλλιο ,το χρυσό μάλιστα μετά από έναν αγώνα θρίλερ.

Παρακολουθήστε το video από το σπίτι της χρυσού κοριτσιού του αθλητισμού.

Όλη η Ελλάδα είναι υπερήφανη!

Η Άννα Κορακάκη πήρε το χρυσό! Είναι αλήθεια! Η 20χρονη κοπέλα από τη Δράμα άκουσε τον ελληνικό εθνικό ύμνο και δακρυσμένη είδε την ελληνική σημαία στον πιο ψηλό ιστό!

Η Κορακάκη δεν αρκέστηκε στο  χάλκινο μετάλλιο στα 10 μέτρα αερόβολο και ανέβηκε και πάλι στην κορυφή!

Η 20χρονη πρωταθλήτρια της σκοποβολής επικράτησε στην… παράταση της Γερμανίδας Μόνικα Καρς με 8-6 και κρέμασε γύρω από το λαιμό της το χρυσό μετάλλιο. Μια συγκλονιστική, μια ασύλληπτη επιτυχία για την «μικρή» που έδειξε πως δεν έχει ταβάνι και ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου!

Η Κορακάκη ήταν εντυπωσιακή νωρίτερα στα ημιτελικά των 25 μέτρων με πιστόλι και με 19 πόντους πέρασε ως πρώτη στον μεγάλο τελικό του αγωνίσμα και στον τελικό αφού ξεκίνησε εντυπωσιακά, ισοφαρίστηκε αλλά στο τέλος με ολύμπια ψυχραιμία τα κατάφερε...

Η «μικρή» σκοποβόλος μπήκε αποφασισμένη στον μεγάλο τελικό (έχοντας φόρα από τους προηγούμενους γύρους όπου ήταν συγκλονιστική). Προηγήθηκε 6-0. Το άγχος έφερε το 6-6 για τη Γερμανίδα με τον τελευταίο πόντο να έρχεται με συγκλονιστικό τρόπο...

Και ένα εκπληκτικό ιστορικό στοιχείο: Η Ελλάδα από το 1912 είχε να δει Έλληνα αθλητή  ή Ελληνίδα αθλήτρια να κατακτά δύο μετάλλια στους ίδιους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα (μήκος άνευ φόρας και ύψος άνευ φόρας) φτάσαμε στην Άννα Κορακάκη.

Στην 20χρονη που σίγουρα βρίσκεται μόνο στην αφετηρία. Και βέβαια ας ετοιμαστούν στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Δράμα να γκρεμίσουν τα "τείχη" στην επιστροφή της.

Επιμέλεια: Βάλια Μπούη-Γιώργος Μιμίκος

Σχόλια