default-image

"Μαύρο" στον ΑΝΤ1 μετά από φωτιά κοντά στις εγκαταστάσεις

Ελλάδα
"Μαύρο" στον ΑΝΤ1 μετά από φωτιά κοντά στις εγκαταστάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στο κτίριο του ΑΝΤ1, στην οδό Κηφισίας, σε γνωστό εμπορικό κέντρο ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ το κανάλι του Αμαρουσίου δεν εκπέμπει σήμα.

Όπως έχει γινει γνωστό έως τώρα, όλα ξεκίνησαν μετά από βραχυκύκλωμα σε εγκατάσταση της ΔΕΗ στο υπόγειο του κτιρίου και μέσα σε λίγα λεπτά πυκνοί καπνοί έπνιξαν τις εγκαταστάσεις του σταθμού. Το κτίριο εκκενώθηκε άμεσα για λόγους ασφαλείας, ενώ η ΔΕΗ προχώρησε σε άμεση διακοπή της ηλεκτροδότησης για να περιορίσει τη ζημιά.

Ωστόσο, εξαιτίας του βραχυκυκλώματος ο τηλεοπτικός σταθμός «έχασε» το σήμα εκπομπής του, που έως αυτή την ώρα δεν έχει επανέλθει και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να αποκατασταθεί.

Στο σημείο έχουν καταφτάσει δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι πυροσβέστες. Οι καπνοί διακρίνονται σε μεγάλη απόσταση, ενώ έχει προκληθεί ανησυχία στην περιοχή, η οποία είναι αρκετά πυκνοκατοικημένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema, στο κτίριο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά βρισκόταν αποθηκευμένος εξοπλισμός της ΔΕΗ, συνεργεία της οποίας έχουν επιληφθεί, παρουσία της πυροσβεστικής. Οι άνδρες της τελευταίας έχουν εντολή να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να επέμβουν αν τους ζητηθεί, αλλά τον πρώτο λόγο έχουν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ.

Όπως έγινε γνωστό από τους ανθρώπους της ΔΕΗ, υπήρξε ένα μεγάλο βραχυκύκλωμα, με συνέπεια να κοπεί το σήμα και να προκληθεί ο έντονος καπνός από τις εγκαταστάσεις. Το συνεργείο της Ηλεκτρικής Εταιρείας ελέγχει την κατάσταση, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο για λόγους ασφαλείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News