Ειδήσεις

Πρόταση Αρναουτάκη προς Μπαλτά για το νέο μουσείο

Πρόσκληση - πρόκληση  από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη προς τον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, στο πλαίσιο των εγκαινίων της προσωρινής έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου.  Η πρόσκληση - πρόκληση αφορά στην από κοινού ισότιμη, χρηματοδότηση, Περιφέρειας - Υπουργείου Πολιτισμού της μελέτης για την δημιουργία του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου που τόσο πολύ περιμένει η πόλη...

Ως  γνωστόν, το υφιστάμενο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου αντιμετωπίζει σοβαρά στατικά προβλήματα. Για τον λόγο αυτό το Μουσείο παραμένει κλειστό, και αντ' αυτού λειτουργεί η προσωρινή έκθεση εκθεμάτων που εγκαινιάστηκε πριν από λόγο από τον Υπουργό Πολιτισμού. Ο μεγάλος στόχος βεβαίως για το Ρέθυμνο και τη Κρήτη δεν είναι άλλος από τη δημιουργία νέου, υπερσύγχρονου Αρχαιολογικού Μουσείου.

Εδώ ακριβώς έπεσε και η πρόταση του Σταύρου Αρναουτάκη από το βήμα της τελετής των εγκαινίων.  Η Περιφέρεια Κρήτης, στηρίζει αταλάντευτα τις δράσεις που αφορούν στο πολιτισμό, στα μνημεία, στην ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης. Στην κατεύθυνση αυτή λοιπόν, πριν από λίγο κατά το χαιρετισμό που απήυθυνε ο περιφερειάρχης στην εκδήλωση, δεσμεύτηκε δημοσίως πως η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει από την δική της τσέπη το 50% του κόστους της μελέτης για το νέο Μουσείο. Και κάλεσε με νόημα τον Υπουργό Πολιτισμού να χρηματοδοτήσει το άλλο 50% της δαπάνης.

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια