default-image

Μύδρους από το Ρέθυμνο ο Μπαλτάς για το Ελληνικό

Κρήτη
Μύδρους από το Ρέθυμνο ο Μπαλτάς για το Ελληνικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Ρέθυμνο επέρριψε ευθείες βολές κατά όσων άνοιξαν ζήτημα αρχαιολογικού χώρου στο Ελληνικό, ο Υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, καταλογίζοντάς τους ότι το μόνο που επιθυμούν είναι να βλάψουν την κυβέρνηση.

Παράλληλα, έδωσε εξηγήσεις για την καθυστέρηση επιβολής εισιτηρίου στο Μουσείο Αρχαιολογικού Χώρου Ελεύθερνας, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για τη στελέχωση των μουσείων, ιδίως κατά τους μήνες αιχμής.

Μύδρους κατά των πολέμιων της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το Ρέθυμνο, ο Υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς με αφορμή τα όσα λέγονται περί αρχαιολογικού χώρου στο Ελληνικό, καταλογίζοντας.. "ελληνικού τύπου αντιπολίτευση" σε όσους χωρίς στοιχεία έσπευσαν να κρίνουν την κατάσταση, αγνοώντας, όπως ανέφερε ότι πρώτοι και οι ίδιοι οι επενδυτές είναι γνώστες του θέματος και επιθυμούν λύση του, ενώ ακόμη και η Αθήνα και οι Αμπελόκηποι είναι χώροι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, χωρίς όμως να έχει μπει αυτό εμπόδιο στην οικιστική ανάπτυξή τους.

Αναφορικά με τις ελλείψεις σε επιστημονικό προσωπικό, αλλά και σε προσωπικό φύλαξης στο μουσείο αρχαιολογικού χώρου Ελεύθερνας, ανέφερε ότι είναι μια από τις παρενέργειες του μνημονίου, όμως γίνονται προσπάθειες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, όπως και εναλλακτικά, αξιοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού για τους μήνες αιχμής.

Δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος με το νέο μουσείο, το οποίο μπορεί μεν να μην κόβει ακόμη εισιτήρια, αιτιολογώντας το ωστόσο, ως στάδιο γνωριμίας του με το κοινό και ξεκαθαρίζοντας ότι θα πρέπει να περάσει το θέμα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), για να καθοριστεί το τίμημα και στη συνέχεια θα εκτυπωθούν και θα σταλούν τα εισιτήρια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεκάδες επισκέπτες έφευγαν από το μουσείο άπρακτοι και απογοητευμένοι, αφού δεν ήταν ενήμεροι ότι λειτουργεί κάθε μέρα εκτός Δευτέρας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News